Inca o gaselnita pre-electorala a tehnocratilor lui Ciolos: ,,Cumintenia Pamantului” a fost transformata in ,,Mutenia Pamantului”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ciprian-rogojanIn primul rand ca simplu cetatean al Romaniei si apoi ca senator in functie si totodata membru al Comisiei de Cultura si Media din Parlament, ma simt indignat de ceea ce s-a intamplat cu intregul demers birocratic aferent campaniei de achizitie a sculpturii marelui Constantin Brancusi, ,,Cumintenia Pamantului”.

Pentru a fi lamurit si la randul meu sa pot oferi lamuriri cetatenilor din teritoriu, care ma chestioneaza pe baza acestui subiect, astazi am inaintat o nota de intrebari adresata atat Presedintelui Romaniei – Klaus Iohannis, cat si premierului Dacian Ciolos.

Personal, consider ca tergiversarea petrecuta in ultimele 11 luni este una de ordin populist, menita sa asigure o unda de simpatie ,,Guvernului tehnocrat”. Altfel nu-mi explic de ce pret de atata timp nu s-a cunoscut, respectiv semnalat, lipsa unui cadru legislativ in baza caruia sa se materializeze intreaga achizitie. Abia acum, in al 12-lea ceas, s-a ajuns la concluzia ca e frumos, dar nu se poate. Asta, in urma anuntului facut de Ministerul Finantelor Publice, care a indicat temeiul legal inexistent pentru indeplinirea procedurii.

Tot o nebuloasa mi se pare si faptul ca expertii au atribuit o valoare finala a sculpturii, de 11 milioane de euro, in conditiile in care expertizele initiale au stipulat o suma de cel mult 5 milioane de euro.

Insa mai presus de orice, poporul a fost prostit ca din putinul lui zilnic sa-si rupa o mica sau mare parte pe care sa o doneze, pentru a participa activ la campania care s-a indicat a fi una cel putin de natura patriotica. Foarte multi au privit inspre o posibila actiune de redobandire a identitatii nationale, punandu-si sperantele ca lucrurile incep sa atinga pragul de normalitate. Asa se face ca 100.000 de inimi de romani si-au unit fortele, strangandu-se 1.300.000 de euro din donatii. Dar ma intreb, daca tot nu se mai poate face urmatorul pas stabilit anterior asa-zisului soc bugetar, ce se va intampla cu banii adunati, care prin subscriptie publica trebuie dati inapoi? Cum vor ajunge ei inapoi, acolo unde le e locul, adica in buzunarul romanilor?

Si totusi, daca tot ati recurs la gesturi populiste, pe spatele celor in slujba carora se presupune ca sunteti, stimati guvernanti, dati-ne si o solutie. Dar de data aceasta, va rugam mult sa depuneti un efort si sa fie una legala!

Oricum, halal veste data poporului roman, chiar inainte de ziua lui, Ziua Nationala!

BIROU DE PRESA

CIPRIAN ROGOJAN (ALDE)

SENATOR DE MARAMURES

intrebare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

  1. Ardelean

    Are perfecta dreptate scriu aceste cuvinte in timp ce este in direct la tv in campanie si ii dau dreptate ,stie sa se lupte cu acel candidat al PMP care in afara de a fi guraliv nu are nimic concret de zis.

    Reply
  2. Zoli

    Mda,vad ca principala grija a lui Ciprian Rogojan si a lui ALDE ramane guvernul Ciolos! Oare stie Rogojan ca aruncatul cu rahat dauneaza grav….imaginii??! Mai Cici de la Sistem,ce altceva concret ne poti arata in afara de a blama pe altii??! De ce nu ne prezinti activitatea ta pe ultimii 4 ani?! Sunt tare curios sa aflu cat mai multe FAPTE,ca de vorbit poate oricine!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2