Inca o infrangere: Curtea Constitutionala respinge sesizarea lui Chereches

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Marti, 17 mai, a avut loc un nou termen de judecata in procesul inculpatului Chereches, ales de baimarenii cinstiti sa le conduca destinele. La acest termen, ar fi trebui sa fie audiati martori importanti, apropiati inculpatului insa, asa cum se putea usor anticipa, interesul inculpatului, dupa ce instanta i-a ridicat interdictia de a se juca de-a primarul, este sa amane cat mai mult judecata pe fond, astfel ca avocatii acestuia vor folosi toate tertipurile si chichitele specifice pentru a zadarnici judecata. Iar una dintre aceste chichite este “imbolnavirea” martorilor.

Asadar, pana la judecata pe fond, vom auzi din nou ca inculpatul isi va duce crucea, va infrunta barbateste  fortele oculte care il vor ingenuncheat si care vor sa distruga “acest oras”, ca va demonta acest dosar “politic”, ca binele invinge iar Fat Frumos din Lacrima va carmui peste aceste oras, pana la adanci batraneti.

La fel cum a facut inca de la inceput: a formulat sesizari la CEDO  si la CCR, aratand oamenilor ca se lupta pentru “lacrimile varsate de mama” cu sistemul ticalosit.

Iata ca primul raspuns al luptei cu “ticalosia legii” a venit de la Curtea Constitutionala, care i-a respins cererea ca inadmisibila.

Inculpatul a sesizat CCR cu privire neconstitutionalitatea art. 202 alin. 3 din Codul de procedura penala potrivit carora “Orice măsură preventivă trebuie să fie proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse persoanei faţă de care este luată şi necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia.”

Bineinteles, autorul exceptiei nu s-a obosit sa si explice de ce acest articol ar fi neconstitutional, fiind probabil suficient in opinia sa ca exceptia a invocat-o EL. De fapt, important era sa arate oamenilor ca “niste neinspirati” nu il vor ingenunchea niciodata.

Din fericire, pentru CCR, povestile Feti Frumosi raman specifice copiilor de gradinita, astfel ca printr-o recenta decizie, Curtea a respins sesizarea inculpatului Chereches ca inadmisibila, retinand foarte pragmatic: “Motivarea  exceptiei cuprinde afirmatii generale referitoare la necesitatea respectarii dispozitiilor constitutionale si conventionale mentionate, fara a fi evidentiate aspecte de natura sa circumscrie in mod rezonabil critica de neconstitulionalitate si fara sa se contureze argumente care sa faca posibila compararea reala a textului de lege criticat cu reperul constitulional si conventional invocat”.

Cu alte cuvinte, mult zgomot pentru nimic, doar in scopul de a distrage atentia. Cum se intampla si in aceste zile, iar la finalul mandatului (sau al procesului), ne vom trezi ca orasul e in plop si plopu-n aer. Doar imobiliarele ce vor fi inflorit, precum iuliska: pe verticala.

Doamne, ajuta!

Vladimir POPESCU

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. maria

  Chiar dacă trage de timp, Kake se îndreaptă spre pușcărie. Corect ar fi ca și complicii lui, precum cozile de topor de prin presă, să-l urmeze la pușcărie. Fără complici, penalul nu ar fi putut comite atâtea fărădelegi…

  Reply
  1. Attila

   Ei, nici Anghel nu a luat cu el pe nimeni cand a intrat la puscarie. Nici kk nu o va face. Dar toata camarila lui se va prabusi odata cu el, inclusiv cel care administreaza siteul primariei.

   Reply
 2. tindela

  dl. Chereches, dupa toate faptele sale, dupa tot comportamentul pe care l-a avut si il mai are, merita sa petreaca o perioada buna de meditatie la universitatea din Gherla… poate ca astfel va reveni cu picioarele pe pamant si ii va reveni si mintea la cap…in orice caz, trebuie scapat orasul de el in cel mai scurt timp posibil, pana nu e prea tarziu…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *