Incalzire globala: Schimbarile climatice distrug jumatate din cel mai mare recif de corali japonez

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

marea-bariera-de-coraliMai bine de jumatate din cel mai mare recif de corali din Japonia, situat in sud-estul arhipelagului, s-a distrus din cauza cresterii temperaturii apelor in cursul acestui an, potrivit unui studiu publicat vineri de Ministerul Mediului nipon, semnaleaza EFE, informeaza AGERPRES.

Reciful, aflat in dreptul insulei Ishigaki si protejat ca rezervatie naturala, are peste 70 de specii de corali si este considerat unul dintre cele mai vechi si mai mari din emisfera nordica.

Nouazeci si sapte la suta din coralii sai au suferit un proces de albire, iar 56% au murit, potrivit studiului ministerului nipon, care a analizat reciful in lunile septembrie si octombrie.

Ceea ce a condus la aceasta situatie a fost cresterea cu aproximativ doua grade a temperaturii medii a apelor din zona, potrivit ministerului. Acesta a avertizat totodata in legatura cu riscul disparitiei celorlalti corali.

Fenomenul meteorologic El Nińo, care duce la cresterea temperaturilor la suprafata marii, a contribuit la albirea coralilor in intreaga lume in 2016, printre care unele dintre cele mai mari recife protejate din Australia si Thailanda.

Albirea coralilor are loc cand acestia se confrunta cu schimbari extreme si constante de temperatura, lumina si nutrienti. Acest proces pune in pericol numeroasele specii de pesti care isi gasesc adapost si hrana in recife.

In oceanele Indian si Pacific, daca emisiile de gaze cu efect de sera vor continua la nivelul actual, rezervele de pesti s-ar putea diminua intre 10% si 30% pana in 2050 in raport cu perioada 1970-2000, potrivit datelor Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2