Incalzirea casei tale cu un semineu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ne place sau nu sa recunoastem, viata noastra a ajuns sa fie condusa astazi de noile tehnologii. Toate aceste vin sa simplifice viata fiecaruia ajutandu-l, organizadu-l, ele fiind prezente in majoritatea activitatilor pe care omul le intreprinde. La fel s-a intamplat si cu semineul. A evoluat constat de cand a fost folosit pentru prima oara, iar pe langa modelul traditional gasim astazi seminee ecologice sau sobe tip semineu.

Astazi, pe langa rolul functional pe care il are, semineul a ajuns de foarte multe ori sa fie piesa de rezistenta dintr-o locuinta si cel mai important obiect de decor, iar datorita modelelor variate, una dintre cele mai populare metode de incalzire in spatiile generoase. Pe langa designul si forma unui semineu – elemente care ne atrag cel mai mult atentia – este bine de stiut si modul in care functioneaza acesta si din ce este realizat.

Semineul este alcatuit din doua elemente principale: focarul si incadramentul. La acestea se adauga grilele de ventilatie, racorduri, cosul de fum. Focarul poate fi atat din fonta cat si din otel, interiorul fiind captusit cu o samota. Aceste focare pot asigura caldura unei incaperi in functie de puterea lor specific (exprimata in kw). Pot exista si seminee cu focare cu dubla deschidere- acest lucru inseamna ca puteti incalzi doua camere invecinate.

Un semineul poate sa incalzeasca locuinta in trei moduri:

1. In primul rand, semineul va radia caldura in camera in care se afla, prin sticla sau deschiderea sa. Orice semineu va avea acest efect. Cu cat deschiderea este mai mare, cu atat va oferi mai multa caldura.

2. In al doilea rand, un semineu cu focar inchis poate sa incalzeasca prin convectie un curent de aer care este degajat apoi in camera prin grilele montate pe corpul hotei. Acest curent de aer este si in functie de puterea in Kw a unui focar. Pentru ca acest sistem sa functioneze, trebuie proiectat corect tinand cont de puterea calorica a focarului. Pe baza acestui sistem de convectie, se poate concepe si incalzirea altor incaperi cu ajutorul unor tuburi de ventilatie care sa transporte caldura in alte camere ale imobilului si daca este cazul se folosesc ventilatoare speciale pentru aer cald.

3. In al treilea rand, daca optezi pentru un termosemineu, trebuie sa stii ca apa se incalzeste dintr-un circuit de apa calda care alimenteaza calorifere sau incalzirea prin pardoseala. Un semineul pe lemne cu incalzire centrala poate fi solutia ideala atunci cand ne dorim un semineu care sa fie totodata si centrala termica.  Pe de o parte asigura caminului un ambient placut si are toate avantajele estetice ale unui semineu. Pe de alta parte functioneaza ca o centrala termica. Focarele acestor seminee reprezinta varianta optimizata si automatizata a focarelor, de ardere pe lemne, inchise cu usa din sticla termorezistenta.

Pentru ca un semineu sa se integreze perfect in ambientul interior este necesar si sa imbrace acelasi stil intalnit in incapere. Intr-un ambient clasic sau rustic, este recomandat un semineu care sa functioneze pe lemne, cu un design antichizat putin.

Acum ca stii cum te poate ajuta un semineu, lasa profesionistii sa isi faca treaba. Alege un semineu din magazinul www.pefoc.ro, magazin in care calitatea semineului primeaza. Te asteapta o gama diversa de seminee si accesorii, focar gaz, cosuri de fum sau placi izolatoare din silicat de calciu. Pune cu incredere PEFOC.ro, iar semineul va fi pe placul tau!

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole