Incendii in California-Flacarile au ajuns in cartierele de lux din Los Angeles. LeBron James si Arnold Schwarzenegger, evacuati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un nou incendiu a izbucnit luni in cartierele de lux din Los Angeles, distrugand mai multe locuinte si fortand mii de persoane – inclusiv unele vedete – sa evacueze zona, in timp ce alte echipaje de pompieri se luptau cu flacarile violente ce mistuie regiunea viticola din Sonoma, langa San Francisco, relateaza luni AFP, titreaza Agerpres.

Intregul stat american California, situat in vestul tarii si afectat in ultimii ani de incendii devastatoare si uneori letale, a fost plasat duminica in stare de urgenta de guvernatorul sau.

Pe dealurile din nord-vestul Los Angeles-ului, la portile celebrului cartier Bel Air si ale faimosului Getty Museum, un incendiu de vegetatie calificat drept ”foarte agresiv” de catre echipajele de interventie a izbucnit in noaptea de duminica spre luni.

LeBron James si Arnold Schwarzenegger, evacuati

Cateva mii de persoane au fost trezite in toiul noptii de alertele primite pe telefoanele mobile prin care li se solicita sa isi faca bagajele si sa evacueze cat mai repede locuintele.

Intetit de vantul puternic, ”Getty Fire” a mistuit, luni dupa-amiaza, o suprafata de peste 240 de hectare si a fortat inchiderea uneia dintre cele mai aglomerate autostrazi din megalopolisul californian, potrivit pompierilor din Los Angeles care au desfasurat 1.100 de barbati si femei pentru a lupta cu acest infern.

Printre rezidentii carora li s-a cerut sa evacueze preventiv locuintele se numara multi milionari, inclusiv jucatorul de baschet LeBron James. ”A trebuit sa evacuez de urgenta casa si sunt cu familia in masina in cautarea unor camere. Niciun noroc pana acum!”, a scris sportivul intr-un mesaj publicat pe Twitter. El a revenit mai tarziu spunand ca a gasit in sfarsit cazare pentru el si familia sa.

Si actorul Arnold Schwarzenegger a fost nevoit sa se supuna ordinului autoritatilor. “Am evacuat fara probleme la 3.30 in aceasta dimineata (luni)”, a scris el pe Twitter. ”Daca va aflati intr-o zona de evacuare, nu intarziati. Fugiti”, a insistat starul din “Terminator”.

Incendiul a condus la inchiderea J. Paul Getty Museum si a mai multor scoli din zona, din motive de siguranta.

”Ne apropiem de varful sezonului incendiilor”

In comitatul Sonoma, aproximativ 180.000 de oameni au fost somati in acest weekend sa evacueze locuintele din cauza incendiului numit ”Kincade Fire”, la nord de San Francisco.

Potrivit CalFire, departamentul de pompieri din California, incendiul, care a izbucnit miercuri seara, a parjolit deja peste 26.000 de hectare si este controlat in proportie de doar 5%.

Peste 3.000 de pompieri sunt desfasurati pe teren si lupta cu flacarile, a caror evolutie se estimeaza ca ar putea fi stopata definitiv inainte de data de 7 noiembrie.

Autoritatile estimeaza ca aproape 80.000 de cladiri sunt potential amenintate de flacarile intetite de vantul puternic ce sufla de cateva zile peste California, cu rafale de pana la 130 km/h si de un nivel foarte scazut de umiditate (14%).

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a anuntat intr-o conferinta de presa organizata luni ca pompierii au intervenit pentru stingerea a circa 330 de incendii izbucnite pe teritoriul statului, relateaza Xinhua.

Pana in prezent nu au fost raportate victime ale incendiilor de vegetatie care au izbucnit in ultimele zile, au notat media locale.

Foto: Daily Mirror

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2