Incendii in lant in Maramures, provocate de cosurile de fum defecte

Week-end de foc pentru pompierii maramureseni. Cosurile de fum necuratate, defecte sau neprotejate corespunzator fata de materialele combustibile din jur au dat din nou bataie de cap proprietarilor neglijenti dar si reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

„Duminica, la ora 5:35, pompierii Detasamentului Sighetu Marmatiei au fost chemati in ajutor in satul Harnicesti, comuna Desesti, la 22 de kilometri distanta, la un incendiu izbucnit intr-o gospodarie din localitate. Pompierii au luptat mai bine de o ora cu flacarile. Au ars circa 35 metri patrati de tavan si aproximativ 20 metri patrati din podul casei. Din primele cercetari, reiese ca incendiul s-a declansat, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile din jur”, a precizat plt. adj. Cornel Babut, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” Maramures.

Tot duminica, la ora 6:22, pompierii Detasamentului Baia Mare au fost chemati la un incendiu declansat intr-o locuinta de pe strada Marinarilor din municipiu. Pompierii au stins focul dupa mai bine de o ora. Acoperisul din lemn a ars pe o suprafata de aproximativ 40 de metri patrati. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cos de fum defect.

De asemenea, in cursul ultimelor zile, pompierii maramureseni au stins mai multe incendii izbucnite la cosuri de fum din localitatile Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Borsa si Viseu de sus.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu