Incendiile continua sa faca ravagii in California

Reclame home 1
Reclame home 1

pompieri-incendiu_0Flacari uriase au continuat sa faca ravagii luni in California chiar daca mega-incendiile din Butte si Valley pareau sub control, in timp ce autoritatile se asteapta la o nota de plata ce s-ar putea ridica la sute de milioane de dolari, relateaza AFP citata de Agerpres.

„California ramane prioritatea nationala” si circa 9.000 de pompieri inca lupta acolo impotriva a „sase focuri uriase”, a informat Centrul national antiincediu (NIFC) si Calfire, agentia californiana responsabila cu furnizarea de informatii privind incendiile.

In Butte si Valley, la est si, respectiv, la nord de San Francisco, flacarile au distrus peste 2.600 de structuri, a subliniat NIFC, ceea ce le situeaza printre cele mai devastatoare inregistrate in acest stat din vestul SUA.

Pagubele totale se vor ridica la „zeci de milioane de dolari, daca nu la sute de milioane”, a declarat Brad Alexander, purtator de cuvant al serviciilor de urgenta ale guvernatorului Californiei, Jerry Brown.

„Strangerea resturilor va costa foarte scump”, insa este necesara pentru a putea recladi, a adaugat el. Fara a pune la socoteala ca 10.000 de case si cladiri raman amenintate de flacari, potrivit Calfire.

Incendiile din Butte si Valley, stinse luni, au calcinat fiecare 300 de kilometri patrati de teren si au costat viata a cinci persoane.

Un bilant care s-ar putea inrautati, a atras atentia Brad Alexander, pentru ca autoritatile descopera noi zone sinistrate unde ar putea gasi alte corpuri.

Incendiul numit Rough Fire, din centrul Californiei — in apropiere de Fresno—, a devastat aproape 600 de kilometri patrati de teren, de sase ori suprafata Parisului.

Pe intreg teritoriul Statelor Unite, peste 20 de mega-incendii continua sa arda si, pana in prezent, au fost distruse suprafete totalizand 36.000 de kilometri patrati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2