Incendiile fac ravagii in nordul Australiei. Un barbat si-a pierdut viata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un barbat in varsta de 21 de ani si-a pierdut viata in timp ce defrisa o zona amenintata de propagarea flacarilor, iar mai multi copii au fost evacuati cu elicopterul din calea unuia dintre cele 120 de incendii de vegetatie active in nordul Australiei, relateaza sambata DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit politiei din statul Queensland, barbatul ajuta vineri seara la defrisarea unei zone din apropierea fermei familiei din Rolleston, la 741 kilometri nord-vest de orasul Brisbane, amenintata de inaintarea unui incendiu, cand unul dintre arbori a cazut pe el.

Incendiile de vegetatie fac ravagii de sase zile in centrul si nordul statului Queensland in conditiile in care temperaturile au crescut cu zece grade peste valorile medii, iar seceta indelungata a accentuat pericolul.

Circa 120 de incendii de vegetatii erau active, sambata, in Queensland, sansele de ameliorare fiind mici in conditiile in care se prognozeaza cresterea temperaturilor.

Decesul barbatului de 21 de ani a fost primul inregistrat in lupta contra incendiilor active in aceasta perioada. Mai multe cladiri au fost distruse.

Sase localitati din centrul Queensland au primit ordin de evacuare in ultima saptamana, insa flacarile au fost atenuate.

Vineri, zece femei si copii au fost salvati cu elicopterul din localitatea montana Eungella, la 82 kilometri vest de orasul Mackay, dupa ce traficul rutier a fost intrerupt de flacari.

Comisarul Serviciului de pompieri si situatii de urgenta din Queensland, Katarina Carroll, a declarat sambata reporterilor ca pericolul va continua cateva zile. „Avem un val de canicula care va persista in urmatoarele zile. Avem furtuni care interfereaza cu modul de propagare a incendiului… Nu am mai vazut asa ceva in statul nostru”, a spus Carroll, citata de agentia AAP.

Biroul de meteorologie a anuntat ca in ultima saptamana temperaturile au depasit cu pana la zece grade valorile medii obisnuite pentru nordul Queensland, inregistrandu-se noi recorduri.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole