Incendiul din zona “Pietrele Șoimului” a fost lichidat cu ajutorul elicopterului

PNL

Incendiul de fond forestier din zona “Pietrele Șoimului”, situată între Cavnic și Șișești a fost lichidat astăzi, cu ajutorul elicopterului sosit în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie, la solicitarea I.S.U. Maramureș, conform procedurilor în vigoare. Aparatul de zbor, prevăzut cu un dispozitiv Bambi Bucket, a efectuat 8 misiuni de stingere în zona în care se manifesta incendiul.

”În același timp, la sol, au acționat personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Cavnic, coordonat de către Vladimir Petruț, primarul orașului, respectiv S.V.S.U. Șișești, coordonat de către Ioan Mircea Tentiș, primarul comunei.

Intervenția aeriană pentru localizarea și lichidarea incendiului a fost necesară din cauza zonei greu accesibile și a terenului dificil, care au îngreunat acțiunile forțelor de la sol. Flăcările au afectat, în total, o suprafață de circa 15 hectare de pădure de foioase.

Facem încă o dată apel către toți maramureșenii, să dea dovadă de responsabilitate și să evite curățarea terenurilor prin ardere. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente. În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei”, a spus Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

ZiarMM

Imaginile zilei: Elicopter IGAV deasupra orașului Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1