Incepand de azi, municipiul Baia Mare va putea organiza targuri pentru promovarea si adoptia cainilor fara stapan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii municipali au votat vineri, 19 aprilie, doua proiecte importante in ceea ce priveste adoptia cainilor fara stapan si aprobarea procedurii de subventionare a sterilizarii cainilor metisi, cu stapan, de pe teritoriul muncipiului Baia Mare.

Aceste doua proiecte de hotarare propuse la initiativa Irinei Smical, consilier local PSD, si sustinute de consilierii Marin Bragraru (PSD), Clara Sinn (Coalitia pentru Baia Mare) si Zsolt Pap (UDMR), au deschis noi orizonturi de ancorare a comunitatii baimarene in perspectiva de dezvoltare europeana a conceptului de gestionare a cainilor cu si fara stapan.

„Cu totii cunoastem problemele cu care se confrunta autoritatea baimareana in ceea ce priveste abandonul si inmultirea necontrolata a cainilor fara stapan. Aceste proiecte, complementare, vin in solutionarea acestor probleme intrucat, pe de o parte, cetatenii cu venituri reduse vor avea posibilitatea sterilizarii subventionate a cainilor detinuti, iar pe de alta parte, cainii care ajung in ecarisajul municipiului vor putea fi mai usor promovati pentru adoptie.

Consideram ca sustinerea financiara pentru sterilizarea cainilor cu stapan va stimula detinatorii de caini, in special pe cei din pungile de saracie ale orasului, sa-si sterilizeze cainii pentru a nu permite inmultirea lor necontrolata si suprapopularea adapostului public. Facem precizarea ca sterilizarea si microciparea cainilor sunt obligatii, sanctionabile, pentru proprietarii si detinatorii de caini. Asa cum spunea Mohandas K. Ghandhi, Gradul de civilizatie si progresul moral al unei natiuni pot fi recunoscute prin modul in care isi trateaza animalele”, a spus Irina Smical.

Proiectul de organizare a targurilor pentru adoptii a fost adoptat in unanimitate de catre consilierii baimareni, iar cel de-al doilea, a fost adoptat cu majoritatea lor, nefiind insa sustinut de catre consilierii Daniela Bazarea (PER), Ileana Muresan (PER) si Dan Grumaz (COBM).

De precizat ca HG nr. 1059/2013 ofera posibilitatea legala ca primariile sa ofere sprijin financiar pentru aceste operatii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2