Incepe curatarea apelor din apropiere de Fukushima in vederea reluarii pescuitului

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

fukushimaPescarii niponi au inceput sa retraga reziduuri de pe fundul apei din apropierea centralei nucleare de la Fukushima in scopul de a relua pescuitul in zona in luna martie, semnaleaza EFE, informeaza AGERPRES.

De luni, 30 de vase pescaresti isi folosesc navoadele pentru a retrage resturi de lemn, zidarie si alte reziduuri de pe o raza cuprinsa intre 5 si 20 de kilometri in jurul centralei Fukushima Daiichi, a declarat, pentru agentia spaniola de presa, un purtator de cuvant al asociatiei pescarilor din localitatea Iwaki.

Operatiunea a inceput in aceste ape in conditiile in care nivelurile de izotopi radioactivi sunt considerate sigure, potrivit masuratorilor realizate de operatorul centralei nucleare, Tokyo Electric Power (TEPCO), si Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA).

Inlaturarea acestor resturi transportate de valul tsunami care a devastat zona in urma seismului din 2011 are scopul de a facilita refacerea habitatului marin si reluarea activitatilor pescaresti care au fost suspendate in zona din apropierea centralei dupa catastrofa nucleara.

Asociatiile pescaresti din localitatile Soma, Futaba si Iwaki, din apropiere de Fukushima Daiichi, intentioneaza sa incheie aceste operatiuni pana in februarie, iar in martie sa testeze starea bancurilor de pesti din zona, potrivit ziarului Sankei.

Reziduurile retrase de pe fundul apei vor fi analizate pentru a se verifica daca sunt contaminate cu radioizotopi si vor fi depozitate temporar in locuri special amenajate in zona.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1