Începe perioada fătărilor la cervide

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asociația Wild Caraș-Severin anunță că începe perioada fătărilor la cervide. În acest sens, asociația amintită face apel la iubitorii de enduro să respecte mai multe recomandări.

„Dragi prieteni, facem apel la iubitorii de enduro, sa incerce sa aiba o conduita adecvata in perioada urmatoare!
In perioada mai-iunie, au loc fatarile la cervide: caprioara, cerb lopatar, cerb comun. De asemenea, au aparut deja purceii de porc mistret.

Mai ales in aceasta perioada, animalele au cel mai mult nevoie de liniste! In primele zile de viata, puii si viteii sunt lasati de catre ciute si caprioare in locruri ferite, deoarece nu pot inca fugi. Acestia sunt alaptati periodic, iar mama este tot timpul in apropiere. Zgomotele puternice pot speria puii, iar acestia fie se pot accidenta, fie se pot pierde de mama, fiind astfel condamnati la o moarte sigura!

Stim ca majoritatea pasionatilor de enduro sunt si iubitori de natura, asa ca va rugam sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

1. In perioada aprilie-iulie, incercati sa va stabiliti trasee care nu trec prin zonele impadurite.
2. Incercati sa slabilti putin acceleratia in acesta perioada.
3. Daca traversati zone cu padure, circulati doar pe drumurile forestiere existente, nu va abateti de la traseu. Animalele salbatice evita in general drumurile circulate de om.
4. Nu intrati in arii protejate (parcuri nationale, parcuri naturale, rezervatii, etc). Aceste locuri sunt adevarate “oaze” de liniste in perioada fatarilor, existand chiar o migratie spre aceste zone. In plus, sporturile cu motor sunt interzise in aceste zone.
5. Daca gasit pui sau vitei, nu atingeti aceste animale si nu le luati din locruile gasite. Nu sunt animale parasite, nu a murit “mamica”, asa isi petrec primele zile de viata, pana pot fugi de pradatori. Nu le atingeti, nu va faceti poze cu ele, pentru ca pot fi abandonate din cauza mirosurilor cu care raman impregnate: miros uman, deodorant, etc”, precizează Asociația Wild Caraș-Severin.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2