Incepe vanatoarea de mistreti: Restrictii in opt localitati maramuresene. Pesta porcina Africana identificata pe un fond de vanatoare din Satu Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directia Sanitar Veterinara Maramures aduce in atentia opiniei publice faptul ca la Hurezu, pe un fond de vanatoare, s-a diagnosticat mai multi mistreti cu Pesta Porcina Africana. In acest context, localitatile aflate la granita cu judetul vecin au restrictii.

“Pesta Porcina Africana a fost diagnosticata pe un fond de vanatoare de la Hurezu, judetul Satu Mare. Prin trasarea hartilor G.I.S. judetul Maramures intra in zonele de restrictie cu localitatile Ciuta, Corni, Bicaz, Oarta de Sus, Ortata, Stremti si Odesti”, se arata in comunicatul transmis de DSVSA Maramures.

Aceeasi institutie a mai precizat si faptul ca, gospodarii din aceste localitati „vor putea misca animale doar cu acceptul DSVSA Maramures”. Persoanele care doresc sa cumpere sau sa vanda porci din zonele mai sus mentionate sunt sfatuite sa informeze in prealabil medicul veterinar pentru a afla in ce conditii o pot face.

Totodata pe Fondul de vanatoare 38 Oarta, vanatorii vor efectua actiuni intense de vanatoare si monitorizare a mistretilor: „Este permisa doar vanatoarea la panda sau prin dibuire, pentru a nu disloca vanatul din areal”, s-a mai precizat in acelasi comunicat.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2