A inceput simularea pentru BAC si evaluarea nationala. Vezi cum se desfasoara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educatiei Nationale organizeaza in perioada 13 – 17 martie 2017, la nivelul intregii tari, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat. Sunt asteptati sa participe cei peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a.

Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul anului scolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare.

Calendarul simularii are urmatoarea configuratie:

13 martie 2017: proba scrisa de Limba si literatura romana (clasa a VIII-a) si proba E)a  – Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)

14 martie 2017: proba scrisa de Limba si literatura materna (clasa a VIII-a) si proba E)b) – Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)

16 martie 2017: proba scrisa la matematica (clasa a VIII-a) si proba E)c) – proba obligatorie a profilului – Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)

17 martie 2017: proba E)d) – proba la alegere a profilului si specializarii – Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)

Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 31 martie.

Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreşte acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale.

Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare şi Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitaţile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Anul trecut, rata de prezenta la simularea Evaluarii Nationale a fost de  90,71% (169.632 de elevi participanti), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. In ceea ce priveste simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indica o rata de promovare (medie generala peste 6 si note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole