Poluarea raului Sasar: Incompetenta sau coruptie?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ieri apa Sasarului a fost rosie. Si nu e prima data, anul trecut a fost la fel. Atunci am adresat prin intermediul colegului nostru, deputatul Vlad Durus, o interpelare Ministerului Apelor si Padurilor, legata de poluarea de pe raul Sasar. Raspunsul a fost asa cum ne asteptam. Adica s-a rezolvat, nu se poate.

Astazi am solicitat, a nu stim cata oara, Comisariatului Judetean Maramures al Garzii de Mediu, informatii referitoare la cauzele poluarii Sasarului, constatarile si concluziile, precum si solutiile pe care le au in vedere cu privire la acest dezastru care distruge ecosistemele si asa fragile aparute in ultimii ani pe acest rau, in urma inchiderii activitatilor de minerit in zona Maramuresului. Toate raspunsurile de pana acum sunt tipice autoritatilor romane: nu stim, nu e in curtea noastra, mai intrebati peste drum, vedeti la celalalt minister. Nimeni nu raspunde.

In raspunsul dat de ministerul Apelor si Padurilor se precizeaza ca actiunile au devenit “masuri obligatorii pentru punere in aplicare de catre CNMPN REMIN Baia Mare si Ministerul Economiei care coordoneaza aceasta unitate.” Cine este Ministrul Economiei? Da, exact, maramureseanul Gheorghe Simon. Ati auzit ceva despre el? Exista? Domnule Ministru, ce faceti? Bine, sanatos?

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2