Incompetentii din functii publice lasa romanii fara porcii din curte. USR cere demisia sefului ANSVSA, Geronimo Raducu Branescu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramuresul e unul dintre judetele in care nu a fost identificat niciun focar de pesta porcina. Totodata, e zona cu un grad mare de risc, pentru ca in judetele invecinate Satu Mare si Salaj, au fost depistate mai multe puncte cu pesta porcina.

„In ultima saptamana am fost pe la 18 primarii din judet. Am batut toata zona Codrului si cea mai mare parte a Vaii Izei. Informarile legate de pesta porcina sunt aproape inexistente. Masuri de prevenire….aproape zero. S-au inchis targurile si cam asta e singura „actiune” cu care defileaza autoritatile pe subiect. Primarii, viceprimarii sau secretarii de primarii, cu care am vorbit, spun ca nu au fost facute instruiri. O parte din primarii au primit cateva afise. Ele erau lipite pe cate un geam de pe holurile institutiei. Cine citeste, bine, cine nu, ghinion!” a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus.

Marea problema, cea a mistretilor purtatori ai virulusui, e nerezolvata. In zona Codrului, in cea a Somesului, acestia fac ravagii in culturi. Se apropie foarte mult de gospodarii. Cei care sunt purtatori ai virusului il imprastie pe culturi, prin intermediul carora se transmite la animalul sanatos din curtile oamenilor.

Politica de delasare a Ministerului pe acest subiect, desi au fost avertizati de CE asupra impactului devastator inca din februarie 2017, a transformat Romania intr-un mare abator. „Problema ar fi trebuit dezbatuta de urgenta in CSAT, pentru ca priveste siguranta nationala. Se estimeaza ca 1 milion de porci vor fi sacrificati. Impactul economic si social e greu de cuantificat. Efectele vor fi resimtite si peste un an”, a completat deputatul Durus.

Care-i preocuparea majora a coalitiei PSD-ALDE in acest tablou in care sute de mii de tarani privesc cu lacrimi in ochi cum le sunt sacrificati si arsi porcii din batatura? Scriu scrisori pe care le trimis spre semnare, contracost, lui Giuliani, pentru a pregati amnistia pentru unele infractiuni de coruptie, ca sa scape de condamnare Dragnea, Valcov, Mazare, Udrea, Ghita….

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2