Incredibil: Chereches cere Guvernului bani pentru un acoperis ce a rezistat furtunii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Abuzurile primarului Catalin Chereches functioneaza foarte bine, chiar si pe timp de furtuna. Acesta este capabil de a deturna fonduri publice, profitand de calamitatile produse. In loc sa aloce bani din bugetul local pentru a remedia pagubele, Chereches dirijeaza fonduri pentru lucrari fictive.

La ultima sedinta de Consiliu Local, a prezentat un proiect de hotarare privind finantarea repararii unor cladiri apartinand Primariei Baia Mare, care au fost afectate, acoperisurile avand de suferit. Acestea au fost inventariate si incluse pe lista celor avariate. In mod paradoxal, printre ele figureaza o cladire a Cuprom (cu sarpanta distrusa), precum si sediul Primariei, situat pe str. Gheorghe Sincai (cu acoperisul degradat). Desi nu apartine Primariei, cladirea fiind a Cuprom (asa cum scrie si in documentatia semnata de primar), ea a fost inclusa pe lista, Chereches cerand consilierilor sa aloce 100 mii lei (1 miliard lei vechi) pentru reabilitare.

Evident, nu exista baza legala pentru o atare finantare, astfel ca Daniela Bazarea, consilier local PER, a intrebat care este explicatia pentru faptul ca imobilul respectiv a ajuns pe lista. Directorul economic Carmen Pop a admis ca e vorba de o eroare. Ciudata eroare, sa pui o cladire privata pe lista obiectivelor publice.

Dar partea si mai ciudata a fost aceea legata de acoperisul Primariei. In documentatia primita de consilieri, figura o dauna evaluata la aproximativ 200 mii lei (doua miliarde lei vechi). Consilierul Gheorghe Gligan a precizat ca acoperisul arata bine si nu prezinta semne ca ar fi fost afectat. A fost contrazis de Executivul Primariei, care insista ca sunt tigle cazute si ca este nevoie de reabilitarea acoperisului.

Mai multi consilieri locali s-au aratat contrariati de faptul ca imobilul a fost inclus pe lista, necesitand 200 mii lei pentru reabilitare, in conditiile in care acoperisul cladirii Urbis a fost distrus complet si necesita doar 100 mii lei pentru refacere, iar pentru acoperisul Scolii Nr. 18, care este de cel putin doua ori mai mare decat al Primariei, distrus de furtuna, s-a alocat suma de 150 mii lei.

Ulterior sedintei, mai multi consilieri locali s-au deplasat pana in fata cladirii Prefecturii, de unde au putut constata faptul ca pe Primaria Baia Mare, acoperisul este intact.

Pentru ce s-au cerut cei 200 mii lei? La aceasta intrebare, raspunsul e simplu. Pentru lucrari fictive. Cel care a solicitat aceasta suma este primarul Catalin Chereches. Fara nicio justificare, a schimbat raportul intocmit de compartimentul de specialitate, modificand suma propusa, de la 100 mii lei la 200 mii lei. Banii au fost solicitati Guvernului, din bugetul alocat pentru calamitati. Ramane de vazut cat va primi Primaria Baia Mare pentru un obiectiv care nu a fost afectat de furtuna, asa cum se vede si din imaginile care ilustreaza articolul.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. dan

  Dragi consilieri, stringeti-l cu usa pe acest bezmetic, pentru ca mai crede ca are in consiliu batrinele si batrinei decrepiti care doar aplauda. Aratati ca sinteti un consiliu neaservit si cu vedere realista asupra realitatii orasului.

  Reply
 2. Geo

  Omul se află pe ultima sută de metri (înaintea condamnării) și încearcă să mai facă bani din postul mănos în care se este…La disperare, greșelile lui sunt tot mai vizibile!

  Reply
 3. tindela

  dl Chereches incearca.. tot felul.. de tertipuri…:-) poate iese ceva, poate nu… din nou d-na Bazarea a dovedit ca are viteza de reactie si este pe faza… o felicitam inca odata..

  Reply
 4. ccc

  poi daca e adevarat ce scrie in articol de ce nu i se face plangere penala sau plangere la DNA …?

  Reply
 5. Coc Sorin

  O fi vrut omu sa repare si in zona in care tencuiala e cazuta de pe fatada cladirii primariei,,asta nu o vede nimeni de pe vremea lui Cristi ,,angel”.Oricum Centrul Vechi cu fatadele praf si fara acoperis,arata deplorabil.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *