Incredibil: Concertul aniversar al Radio Romania va avea doar muzica ruseasca

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Unul dintre concertele speciale dedicate implinirii a 89 de ani de la prima emisie in eter a postului public, are un program impus integral rusesc. Pe data de 3 noiembrie, artistii sunt obligati de conducerea PSD sa cante Ceaikovski, Borodin si Scriabin. Dupa rusificarea evidenta a Radio Romania Actualitati, semnalata deja de presa, oamenii PSD din conducerea Radio Romania, Georgica Severin si Dan Preda, au trecut la oprimarea artistilor. Programul exclusiv rusesc dedicat zilei Radio Romania nu are cum sa fie o pura intamplare, asa cum difuzarea masiva de teatru rusesc la Radio Cultural nu are legatura doar cu valoarea incontestabila a culturii ruse.

Acapararea Radio Romania prin Georgica Severin, fost parlamentar PSD, de meserie traseist politic si oportunist notoriu, este una dintre cele mai periculoase manevre ale lui Liviu Dragnea care este pregatit sa puna mana si pe TVR, dupa iminenta demitere a Consiliului de Administratie al TVR.

Dupa ce jurnalistii au acuzat imixtiuni grave in politica editoriala, artistii din Orchestra Nationala Radio ameninta acum cu ample proteste si cu intreruperea stagiunii de concerte. Acestia sunt nemultumiti si de faptul ca Georgica Severin le-ar fi promis dublarea salariilor in schimbul unui vot pentru reprezentantii salariatilor in noul Consiliu de Administratie al Radio Romania. Instrumentistii sustin ca au dovezi care pot proba implicarea pesedistului pentru asigurarea confortului decizional in noul CA.

Promisiunea lui Georgica Severin nu a fost respectata, fapt care a starnit nemultumirea artistilor. Acestia se plang ca au salarii mici, instrumente vechi si ca sunt tratati ca orchestra personala a PSD. In consecinta, stagiunea de toamna de la Radio este amenintata de protestele ample ale Orchestrei Nationale Radio, se arata intr-un comunicat al sindicalistilor din radio.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2