INCREDIBIL: Firma care a postat afisele lui Chereches nu plateste chirie Primariei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Povestea afiselor lui Catalin Chereches dinaintea campaniei electorale si dupa incheierea acesteia nu este decat o alta poveste cu iz de ilegalitate. Apetenta inculpatului pentru ocolirea legii este atat de evidenta incat frizeaza patologicul. Ne aducem aminte in acest context ca si la alegerile locale au fost numeroase incalcari ale legislatiei electorale: pe fiecare panou, oamenii sai au pus doua afise, in loc de unul cat permite legea, si au afisat mash-uri, desi legea interzicea acest lucru.

In cazul campaniei pentru alegerile genenerale, celebrele afise in care isi cuprinde la modul cel mai dragastos mama de dupa umeri au fost amplasate inainte de inceperea campaniei electorale. Desigur, nimic nu e ilegal, deoarece legea stabileste reguli cu privire la afise strict in campania electorala nu si inainte de campanie. Insa e imoral sa-ti faci campanie electorala inainte de inceperea campaniei. La orice competitie, cand un atlet fura startul, este descalificat.

Pentru ca afisele cu mama nu au respectat dimensiunile impuse de legea electorala, le-a inlocuit cu pozele proprii, prin care ne aducea aminte ca isi sustine mama si proiectele dedicate baimarenilor, adica exact acele proiecte ale competitorului electoral pe listele caruia candida mama. Desi instanta a decis ca acele afise sunt ilegale, din nou nu le-a indepartat, ci le-a inlocuit tot cu impozanta-i faptura, dar fara sa sustina proiectele dedicate baimarenilor. Cu alte cuvinte, a ocolit din nou dispozitiile instantei.

Insa, cea mai mare ocolire a legii, desi i-am putea spune direct incalcare, este data de faptul ca firmele care detin panourile publicitare, din statiile Urbis si de pe principalele artere de circulatie ale municipiului, nu au contracte de inchiriere valabile.

In conformitate cu Regulamentul privind organizarea, autorizarea şi amplasarea mijloacelor de publicitate, aprobat prin HCL 164/2014, amplasamentele aflate in proprietatea sau in administrarea municipiului Baia Mare destinate montarii mijloacelor de publicitate vor fi inchiriate prin licitatie publica organizata in conditiile legii.

Potrivit raspunsului furnizat cererii noastre de catre Primaria Baia Mare, exista un numar de cinci societati comerciale care detin panouri publicitare in orasul nostru: Euromedia Group SA, Affichage Romania SA, AMCO SRL, News Outdoor Romania SRL si Communication Media SRL. Panourile publicitare din statiile Urbis sunt proprietatea Euromedia Group SA.

Toate aceste societati au contracte de inchiriere pentru amplasamentele pe care sunt montate panourile publicitare, insa cele mai recente sunt din 2013. Prin HCL 164/2014, mijloacele de publicitate autorizate au putut fi mentinute pana la data de 01.10.2015. Dupa aceasta data, Primaria ar fi trebuit sa organizeze licitatii pentru inchirierea amplasamentelor de publicitate, ceea ce nu s-a intamplat.

Si mai interesant este faptul ca regulamentul cu pricina adoptat la initiativa sa nu cuprinde nicio sanctiune pentru lipsa contractului de inchiriere. Asadar, Chereches si-a pus afisele pe niste panouri publicitare care nu respecta conditiile legale. 

Dar nu trebuie sa ne miram. Omul nostru are dificultati in a respecta dispozitiile instantei, daramite o banala hotarare de Consiliu Local.

Ce a facut in tot acest timp Politia? Nimic. Afisele au fost amplasate peste noapte, dar firma respectiva nu a reusit sa le dea jos nici dupa mai bine de doua saptamani. Doamna chestor Marincas, se aude?

Vladimir POPESCU

afis-chereches

panou-chereches

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Emil

    Acest rebut al politicii de pe Sasar ar trebui să se poate la Gherla unde-i așteptat de băietei doamne câtă nerușinare in ceea ce privește firma care nu plătește pentru afisaj nu vă mirați este un interpus a penalului iar inspectorii din primărie nu se sesizează întrucât si spatiile lor au afișaj stradal fără să plătească .

    Reply
  2. George Sirius

    In fata legii apare un singur nume : Viorica Marincas, care a declarat ca plasarea posterelor este ilegala, conform biroului electoral. Ce mai e de discutat? Cine nu isi face datoria? Daca un politist local ma vedea pe mine ca smulg afisul din vitrina, chema sapte colegi si-mi faceau chitanta (unul avea pix, unul compunea, altul dicta, altul scria, altul corecta, etc.)

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2