Incredibil: Zeci de directori de scoli din Maramures ocupa ilegal functia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Situatie incredibila in scolile din Maramures, cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar.

Directori de gradinite fara diplome de educator, directori de scoli fara studii superioare sau fara a fi titulari la catedra, directori de colegii nationale fara credite suficiente sau fara a fi membri in corpul national de experti in management educational. Asta e situatia in invatamantul din judet, cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar.

Zeci de directori de unitati scolare nu indeplinesc conditiile prevazute de lege. Astfel, acestia ocupa ilegal functia de director.

Data de 15 iulie a fost ultima zi de depunere a dosarelor de catre cei care doresc sa ocupe functia de director, respectiv director adjunct in anul scolar 2014-2015. Lista finala a celor care si-au depus dosarul nu a aparut insa decat dupa trei zile pe site-ul ISJ Maramures, fiind stearsa dupa o jumatate de ora, potrivit unor surse care au urmarit situatia. Mai precis, cei de la Inspectorat si-au dat seama de „greseala” facuta, deoarece lista cuprindea directorii care nu indeplineau toate conditiile, iar la unele unitati nu era nici macar depus vreun dosar.

Asa se face ca, la trei saptamani dupa, pe data de 6 august, a aparut din nou lista cu aceiasi directori, in mare parte. Doar ca, de data aceasta, fara a mai fi trecute acele conditii pe care jumatate din ei nu le indeplineau. Astfel, potrivit acestei liste, toti ar fi „valabili” pentru functia de director. Pe 8 august, pe site-ul ISJ lista a fost reactualizata, fiind scoase sau adaugate cateva nume fata de cea din 6 august.

Astfel, ISJ Maramures aproba incalcarea legii educatiei, mai precis articolele 245 si 246, care obliga cadrele didactie, cat si cele de conducere sa indeplineasca mai multe conditii, ceea ce nu se intampla cu unii directori din judet, potrivit listelor furnizate tocmai de Inspectorat.

Din cele aproximativ 240 unitati scolare din judet, cateva zeci au directori care ocupa ilegal functia. Evident, toate actele semnate sunt lovite de nulitate. Grav este ca sefii Inspectoratului, in frunte cu generalul Ana Moldovan, nu intervin pentru intrarea in legalitate, mentinand situatia. Cine raspunde de aceasta ilegalitate crasa?

Articolele din Legea Educatiei, incalcate de directori si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.

Art. 245.
(1) Pentru personalul didactic, de conducere, de indrumare si de control, formarea continua este un drept si o obligatie.
(6) Personalul didactic, precum si personalul de conducere, de indrumare si de control din invatamantul preuniversitar este obligat sa participe periodic la programe de formare continua, astfel incat sa acumuleze, la fiecare interval consecutiv de 5 ani, considerat de la data promovarii examenului de definitivare in invatamant, minimum 90 de credite profesionale transferabile.
(7) Programele de conversie profesionala intra in atributiile institutiilor de invatamant superior si se desfasoara in baza unor norme metodologice specifice.

Art. 246.
(1) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului infiinteaza corpul national de experti in management educational, constituit in urma selectiei, prin concurs specific, a cadrelor didactice care fac dovada absolvirii unui program acreditat de formare in domeniul managementului educational, cu minimum 60 de credite transferabile.
(2) Procedura si criteriile de selectie se stabilesc prin metodologie aprobata prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.
(3) Pot ocupa functii de conducere, de indrumare si de control in unitatile de invatamant si inspectoratele scolare numai cadrele didactice membre ale corpului national de experti in management educational.

Vezi aici lista postata pe 18 iulie, in care apar directorii care nu indeplinesc toate conditiile

ZiarMM.ro
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

10 Comments

 1. Vasile

  N-ar strica ziarmm sa cereti pe Legea 544 celor de la ISJ MM sa faca dovada ca directorii indeplinesc conditiile prevazute de lege pt a ocupa functia…

  Reply
  1. cristi

   sa faca ce cu dovezile. Vasile esti klingonian sau traiesti sub pamant. NU CONTESTE CE SCRIE LA PATALAMA. TREBUIE SA FIE..ESTE NUMIT SI GATA. Cine plm se teme de lege sau adevar. Hai pa.

   Reply
 2. PLM

  Tovarasii de la ISJMM, sub atenta indrumare a fostului lider de sindicat, actual tovaras senator PopLiviuMarian actioneaza toti ca unul la ordinele, pardon, sugestiile facute de la judeteana de partid cu directive de la centru. Celor numiti de ISJ li se cere se cotizeze la alegerile din noiembrie, altfel vor fi inlocuiti. De fapt asa au facut aproape toate partidele care si-au numit directorii „pe criterii de performanta” (a se citi PileCunostinteRelatii si incompetenta) si pana acum, doar ca nu se recunoaste. Felicitari, tovarasi! Repetati istoria. Repetitio mater studiorum est.

  Reply
 3. ioan

  de ce ne miram, madam Ana Moldovan este o „prostituata” politica care pt a ocupa functia se face pres in fata partidului stat. Cat despre educatie si invatamant, hai sictir, cu 20 si ceva de procente de admisi la bac, ce sa mai spui. Mi e rusine de faptul ca sunt roman. Asta-i nivelul real al invatamantului romanesc, aici am ajuns datorita luminatilor gen Ana Moldovand @co si a pleiadei de ministri tampiti.

  Reply
 4. ioan

  EXtrem de frumos CRISTI,, bravo,, insa ne amintim cu tristete ca m… asta de moldovan, in tenerte a fost inca odata sefa la inspectorat ,, prefectul vremii a perfotat-o ca lumea in promovarea acesteia,, acum chiar daca este mai plina poate incurca treburile ca lumea FARA SA AIBA HABAR DE CEEA CE SE INTAMPLA IN JUDET,, a-si intreba-o cand a fost ultima data pe teren in judet, dar nu cu caii,, ci pe jos, in interes de serviciu???? ,, sa vada cum stau peretii unor scoli din judet nu camerele de hotel sau restaurante!!!!!!! HHHMMM… ce ziceti ???? dupa noi nu merita la vremea aceea NICI MACAR PENSIE!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 5. Toti PDL-isti conduc si azi la ISJ

  Ce troaca de porci este in invatamantul maramuresean de te crucesti. A ajuns acest partid stat PSD sa nu aiba membrii pregatiti sa conduca si trebuie sa racoleze toti pupincuristii din PDL care au fugit acum la PSD. Domnule ZETEA treziti-va , ati adus toti PDL-isti la conducere, asa credeti ca veti castiga cu Ponta alegerile?, va spunem noi cadrele didactice, acesti PDL-isti racolati sau veniti de buna voie pentru ca doresc functii vor trada tot timpul. Ca sa credeti domnule Zetea, ca aceasta Ana Moldovan v-o trage pe la spate, fiindca este o incompetenta sa conduca va prezentam cateve CV-uri de inspectori.
  1.TODORAN VALENTINA o PDL-ista convinsa, trecuta apoi prin PNL dupa marea debarcare din 2012,acum in PSD, care in viata ei s-a remarcat doar prin aranjamente de catedre la limba romana,
  2. BOGDAN CAMELIA o PDL-ista cu acte , care mai rau este si acuzata de multe aranjamente la bacalaureat, pentru a-i asigura protectia a fost dusa inspectoare de cloaca PDL-ista aflata la timona ISJ-ului.
  3.Barosanul MAIORESCU GHEORGHE tata spagilor din diplomat, PDL-ist convins.
  4. P… DUTA CAMELIA pursange PDL-ist, cea mai mare p… plecata din PDL.
  5. Sefa posturilor si a plicurilor roz cu monograma, cotizanta principala in epoca PDL cu nume ispirat dupa dolar, ABRAHAM MIHAELA este si va fi pe veci cu sufletul in PDL.
  6.CUCUIAT CIPRIAN seful purtatorilor de genti a liderilor PDL-isti care nu l-au promovat niciodata inspector, a venit acum si a purtat putin posetele PSD-istilor si l-au promovat in functie.
  7 si 8. TILCA MARIANA si GAVRA ADRIAN p…lui POP MARIANA fosta marea conducatoare din PDL actual director de liceu.
  9. ULICI CARMEN cel mai mare propagandist din PDL in epoca Pop Mariana , era catalogata p… perfecta, acum s-a dus la pupat fundulete rosiatice mari si a promovat.
  10. Cel mai bun jucator HAGI-ul inspectoratului judetan cu multe nume la activ, in epoca PDL se numea TOPALA, iar acum in PSD se numeste COROIU. In trecutul lui PDL-ist, avea numele de scena TOPALA, era a…, iar de la atata l… Acum la satisfactie a reusit promovarea noii sale familii. Astfel, sora este directoare la gradinita Micul Print, ilegal pusa pe functie ea fiind pshiholog la CJRAE, nefiind angajata gradinitei. Dupa ce si-a luat noul nume de la nevasta si o noua nevasta, si-a promovat-o directoare la CJRAE dupa cea a fost o umila invatatoare, scolita apoi pe plaiurile spiruharietene.

  Reply
 6. WTF

  WTF? 3 fisiere care, in unele locuri, contin tot atatea variante de directori sau directori adjuncti? Pai care si-au depus dosarele, care s-au inscris si care au fost numiti pe post? Sau care au fost validati? Sau care ce conditii indeplinesc sau nu indeplinesc? Sau care… ?

  Reply
  1. admin

   Fisierul din 8 august contine lista cu cei care sunt directori incepand cu 1 septembrie. Asa cum se poate observa in fisierul din iulie, o parte din ei nu indeplinesc conditiile.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2