Inculpatul Chereches o invata pe Anamaria Somay cum sa minta. SMS-ul trimis dupa flagrant

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Manipularea opiniei publice de catre inculpatul Catalin Chereches atinge cote inimaginabile. Acesta nu se sfieste sa apara in presa, discreditand sistemul judiciar, afirmand ca este o victima a acestuia, aratand mereu conspiratii in jurul sau si mentionand ca toate declaratiile date in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita (atunci cand il incrimineaza) vin din partea unor oameni pe care DNA ii invata ce sa spuna. In realitate, lucrurile stau invers. Catalin Chereches este cel care influenteaza martorii, determinandu-i sa depuna marturii mincinoase in fata judecatorilor.

Dovezile din dosarul Chereches sunt elocvente in acest sens. Anamaria Somay, cea care a condus latura editoriala a trustului de presa cumparat de primarul Chereches cu 400 mii euro, nu este urmarita penal degeaba. Aceasta a fost instruita de inculpatul Catalin Chereches ce sa declare magistratilor si ce sa scrie in ziarul electronic controlat de primarul baimarean.

Iata ce ii scria inculpatul, intr-un sms trimis la scurt timp dupa ce a fost prins in flagrant, luand spaga in biroul din Primaria Baia Mare: „Spui ca am imprunutat pe Span cu vreo 50.000 lei, dand prime jucatorilor in ultima luna, si dimineata a venit sa returneze 30.000, invatat fiind sa spuna ca e mita. Din 30.000 cat a declarat ca a dat, de fapt erau 25.000”.

Deci cine pe cine invata ce sa declare procurorilor si judecatorilor?

In acest caz, vorbim de o incercare evidenta de inducere in eroare a autoritatilor judiciare. In primul rand, exista 16 persoane ce declara ca suma pe care Chereches i-a dat-o lui Cristian Span, pentru a sustine financiar FCM Baia Mare, este de 100.000 lei. In al doilea rand, Span i-a dat mita lui Chereches 30.000 lei. Insa primarul nu mai avea decat 25.000 lei, pentru ca deja facuse o plata in ziua respectiva, de 5.000 lei, catre un ziar local. Acesta este motivul pentru care a invatat-o pe Somay sa minta ca nu a primit decat 25.000 lei.

Nu este singura chestiune asupra careia Somay a primit ordin sa ascunda adevarul. In data de 14 iunie, 2017, audiata la Tribunalul Cluj, aceasta a declarat ca habar nu avea ca primarul detine trustul eMaramures. „Eu stiu ca Span a fost proprietarul societatii, asa s-a si comportat. Nu stiu ca inculpatul sa fi preluat societatea prin intermediul lui Span, iar acesta din urma sa fie trecut in acte”, a spus Somay.

Probele existente in dosarele lui Catalin Chereches instrumentate de DNA o contrazic evident pe Somay. Unele dintre acestea au fost prezentate pe ZiarMM, altele urmeaza a fi publicate.

La doua zile dupa inregistrarea declaratiilor date de Somay, DNA a deschis un nou dosar si a inceput urmarirea penala impotriva sa si a Erikai Cziglar, pentru favorizarea infractorului si marturie mincinoasa.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

 1. Budeascu

  Hehehe…si doar i-a spus Span femeii fara gat ca va puterzi la ocna,,,dar nu l-a ascultat. Sa vedem cind urmeaza ceilalti, ca mai sunt…alde Raducu, Dorucu si se mai stiu ei.

  Reply
 2. maria

  Urmează Radu Țolaș și ceilalți ca el și ca Anamaria Somay? Cât de tare tremură acum ciucurii și fustițele pe jurnaliștii corupți! Cât de mult plătesc ei acum pentru avantajele de care s-au bucurat ceva ani! Ce de nopți fără somn au ei! Pentru că nu se știe unde va mai plezni DNA. Nimic, însă, nu va compensa suferința jurnaliștilor onești, suferință cauzată de niște terchea-berchea! Atâția jurnaliști de valoare au fost înlăturați din presa băimăreană de niște infractori! Vor trece ani pentru ca presa din Baia Mare să-și recâștige credibilitatea pierdută din cauza lui Cere Cheș și a jurnaliștilor mercenari.

  Reply
  1. xy

   Aveți dreptate. Citez: “jurnaliști de valoare au fost înlăturați din presa băimăreană”. Autorul acestui articol nu este înlăturat, deci …

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2