Indemnizatiile pentru cele mai inalte functii in stat cresc din august

Reclame home 1
Reclame home 1

baniIndemnizatiile lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica din Romania se majoreaza incepand cu luna august a acestui an, a anuntat premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

„Concret este vorba despre presedintele Romaniei, prim-ministrul si ministrii, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP, STS. In total sunt 48 de functii vizate de aceasta ordonanta”, a afirmat Oprea, adaugand ca masura a fost introdusa printr-o ordonanta adoptata de Guvern in sedinta de miercuri.

Oprea nu a precizat cuantumul cu care se vor majora salariile inaltilor demnitari, dar a spus ca „noul nivel de salarizare tine cont de reperul pe care il reprezinta salarizarea in justitie, si anume remunerarea functiilor de presedinte si judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

In opina sa, cresterile salariale anuntate sunt conforme cu „statutul actual al Romaniei”.

„Imi asum atat corectitudinea, cat si oportunitatea acestei masuri. Consider ca salarizarea din sistemul public nu este un act populist, ci o exigenta in conformitate cu statutul actual al Romaniei. Nu ne putem preface ca este normal ca un presedinte de tara europeana sa primeasca la final de luna aproximativ 1.500 de euro. (…) Aceasta anomalie trebuie sa ia sfarsit”, a sustinut Oprea.

Totodata, acesta a anuntat ca, prin noul proiect de lege al salarizarii bugetarilor pregatit de Ministerul Muncii, toate salariile din sistemul public vor creste pana la sfarsitul anului.

„Vreau sa fac cunoscut in mod oficial ca pana la sfarsitul acestui an vom avea cresteri de salarii in tot sistemul public — e un proiect pregatit de Ministerul Muncii, care in cel mai scurt timp va deveni lege, astfel incat fiecare angajat la stat sa primeasca un salariu corect in raport cu munca si responsabilitatile sale”, a spus Gabriel Oprea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2