India: Masti antipoluare pentru cei mai saraci din New Delhi

home camp2
home camp2
home camp2

Mii de persoane sarace din New Delhi vor primi masti din panza de bumbac pentru a face fata poluarii grave a aerului, au anuntat luni autoritatile din capitala indiana: un mijloc considerat totusi ineficient de experti, noteaza AFP, informeaza AGERPRES.

In fiecare iarna, metropola de 20 de milioane de locuitori se sufoca din cauza fenomenului de ceata toxica incarcata cu particule in suspensie care pune grav in pericol sanatatea publica.

Cei saraci si oamenii fara adapost sunt cei mai expusi la acest amestec toxic provocat de o combinatie intre fumul tevilor de esapament, praful santierelor, incinerarea deseurilor si emisiile industriale si agricole.

Un responsabil al guvernului a declarat pentru AFP ca 10.000 de masti de protectie faciala vor fi distribuite familiilor din strada, femeilor, pacientilor si copiilor, “in conditiile in care gradul de poluare creste”.

Insa expertii avertizeaza ca aceste masti nu au nicio eficienta in fata particulelor fine (PM2,5) microscopice.

“Aceste masti sunt redundante, deoarece particulele nocive nu pot fi filtrate”, a declarat AFP, Vivek Chattopadhyay de la Centre for Science and Environment.

Nivelul de concentrare al particulelor fine inregistrate luni de Ambasada SUA din New Delhi era de 378 de micrograme la metru cub de aer, la 10:00 ora locala, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda sa nu fie depasita media de 25 de micrograme.

Poluarea aerului este deosebit de periculoasa pentru copii, potrivit unui studiu recent al OMS.

In fiecare an se inregistreaza aproximativ 600.000 decese in intreaga lume, in randul copiilor cu varste de sub 15 ani.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *