India: Modele 4×4, vedete ale Salonului Auto de la New Delhi

PNL

sofer volanCel mai mare Salon Auto din India si-a deschis portile miercuri la New Delhi, cea mai poluata capitala din lume, oferind un loc aparte modelelor 4×4 de oras (SUV), mari consumatoare de motorina, relateaza AFP.

Peste 80 de tipuri de masini vor fi prezentate oficial cu ocazia evenimentului bianual Auto Expo 2016.

Desi modelele 4×4 sunt criticate pentru efectele asupra mediului, una dintre temele acestei editii este “SUV-ul compact”, prezentat ca fiind adaptat la densitatea circulatiei din aglomerarile indiene si la bugetul indienilor.

Salonul este organizat la o luna dupa experimentarea la New Delhi a circulatiei alternative, care a dus la descongestionarea marilor artere rutiere, dar fara sa imbunatateasca semnificativ calitatea aerului. Potrivit prelevarilor efectuate de ambasada Statelor Unite, nivelul particulelor fine pm 2,5 atingea miercuri in capitala indiana 189, de sapte ori mai mult decat pragul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Aceste particule, care patrund adanc in plamani si pot trece in sistemul sanguin, provoaca un numar mai mare decat media de bronsite cronice, cancer pulmonar si boli cardiace.

In cadrul altei tentative de a reduce poluarea, justitia indiana a suspendat in luna decembrie, pentru trei luni la New Delhi, vanzarea masinilor mari consumatoare de motorina. Totusi “piata indiana de SUV-uri inregistreaza o crestere foarte rapida”, a declarat pentru AFP C.V. Raman din conducerea Maruti Suzuki India, care va prezenta in premiera mondiala modelul Vitara Brezza.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1