India se sufoca sub canicula; temperaturile au depasit 50 de grade Celsius

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Temperaturile au depasit 50 de grade Celsius pentru a doua oara in trei zile intr-un oras din nordul Indiei, afectat de mai multe zile de un val de caldura extrema, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Mercurul din termometre a ajuns la 50,3 de grade Celsius la Churu, un oras situat in desert, in statul Rajasthan, impingandu-i pe locuitori sa caute si cel mai mic loc umbros pentru a scapa de soarele arzator.

Temperatura atinsese deja la 50,6 grade Celsius in oras sambata, apropiindu-se de recordul de caldura inregistrat vreodata in India, de 51 de grade Celsius in localitatea Phalodi din Rajasthan in mai 2016.

De cateva zile, mai multe orase din nordul tarii se lupta cu un val de caldura uscata, cu temperaturi care se apropie adesea de 47 grade Celsius.

Un agricultor a murit duminica din cauza caniculei in Rajasthan, a raportat agentia indiana Press Trust.Valul de caldura extrema va continua si marti in Rajasthan si in statul vecin Madhya Pradesh, potrivit serviciilor meteorologice indiene.

In capitala New Delhi, temperaturile au scazut la circa 40 de grade Celsius luni, insa locuitorii continua sa sufere de pe urma caldurii implacabile.

Musonul anual, care aduce ploi abundente pe subcontinentul indian, are o saptamana intarziere fata de calendarul sau obisnuit, fiind asteptat sa atinga varful sudic al Indiei doar pe 6 iunie.

Potrivit site-ului meteorologic El Dorado, luni, printre cele 15 locuri cele mai calde de pe planeta in ultimele 24 de ore, 11 au fost in India si 4 in Pakistanul vecin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2