India – Un elefant, poreclit ”Ben Laden”, a fost capturat dupa ce a ucis cinci sateni

Un elefant care a ucis cinci sateni, fiind poreclit “Ben Laden”, dupa numele fostului lider Al-Qaida, Osama Ben Laden, a fost capturat dupa o vanatoare masiva in statul Assam (nord-estul Indiei), relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Responsabili pentru protejarea faunei salbatice au urmarit animalul zile intregi in padure folosind drone si elefanti domestici.

“Am facut ultimul pas astazi … Doua sageti” care contineau tranchilizante au fost “trase de specialisti” pentru a captura elefantul mascul, a declarat un oficial indian.

Elefantul va fi mutat intr-o padure unde nu exista in apropiere case ale satenilor, a adaugat el.

Animalul a ucis cinci persoane, intre care trei femei, cand a patruns timp de 24 de ore in districtul Goalpara, in luna octombrie.

Oficialii au dat asigurari ca vor avea in vedere protejarea elefantului si siguranta persoanelor care locuiesc in apropierea zonelor forestiere atunci cand vor decide unde sa-l relocheze.

Aproape 2.300 de persoane au fost ucise de elefanti in India in ultimii cinci ani, potrivit cifrelor oficiale publicate in iunie. Incepand cu 2011, 700 de elefanti au fost ucisi, adesea in accidente ca urmare a reducerii habitatului lor natural din cauza defrisarilor.

Elefantii migreaza adesea in districtul Goalpara, unde intalnirile cu oamenii se dovedesc uneori fatale.

Unii elefanti au fost otraviti sau impuscati de locuitori, in timp ce altii au murit electrocutati dupa ce s-au lovit de bariere electrice sau in accidente, in timp ce traversau liniile de cale ferata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1