Indicatorul de incredere macroeconomica a scazut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

muncitor baniValoarea indicatorului de incredere macroeconomica a inregistrat, in iunie 2015, o scadere cu 6,4 puncte fata de luna anterioara, ajungand la valoarea de 70,8, reducerea datorandu-se componentei sale de anticipatii, potrivit unui comunicat al CFA Romania, remis luni AGERPRES.

“Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 67,5, in crestere cu 2,8 puncte fata de valoarea inregistrata in exercitiul anterior, consemnand un nou maxim istoric. Insa, indicatorul anticipatiilor a scazut cu 10,7 puncte, la valoarea de 72,6”, se arata in comunicat.

In ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipatiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4500 pentru ambele orizonturi, valori similare cu cele inregistrate in exercitiul anterior.

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2016/iunie 2015) a inregistrat o valoare mediana de 1,38%.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA). CFA Romania este una dintre cele 144 de societati membre ale CFA Institute si are peste 160 de membri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2