Indicele de confort temperatura-umezeală a atins pragul critic în Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Indicele de confort temperatura-umezeală (ITU) a atins pragul critic de 80 de unități, în localitatea Baia Mare.

Categoriile de persoane afectate de un indice de temperatură-umezeală ridicat sunt: bolnavii astmatici, cardiaci, hipertensivi, cei cu boli endocrine (hipertiroidienii, hipotiroidienii sau cele cu afecțiuni ale suprarenalei) sau obezitate. În perioada cu temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, persoanele cu probleme de sănătate pot prezenta tulburări de ritm cardiac, șoc caloric, crampe musculare, oboseală și stare de rău general. Este important ca populația să consume lichide (apă și sucuri de fructe, în cantitate de 2-4 litri/zi) pentru rehidratarea organismului. Pentru a evita problemele de sănătate, mai ales în rândul categoriilor vulnerabile în cazul caniculei și disconfortului termic, medicii recomandă măsuri speciale de protecție, cum ar fi hidratarea și o alimentație bazată pe produse naturale.

De asemenea, se impune respectarea prevederilor OG nr. 99/2000. Aceasta prevede pe perioada de temperaturi ridicate, corelate cu umiditate, ca măsurile pentru asigurarea condițiilor de microclimat la locul de muncă să fie stabilite de angajator, împreună cu reprezentanții sindicatelor sau, după caz, cu reprezentanții aleși ai salariaților.

Angajatorii trebuie să asigure alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea echipamentului individual de protecție, asigurarea ventilației la locurile de muncă, asigurarea de apă (minerală sau plată adecvată), câte 2-4 litri pe persoană/schimb. Medicii recomandă oferirea de lichide copiilor și persoanelor cu dizabilităţi, chiar dacă aceștia nu le solicită.

Informații furnizate de CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2