IndiGo a facut o comanda istorica pentru 300 de avioane Airbus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Compania aeriana indiana low-cost IndiGo a facut miercuri o comanda in valoare de cel putin 33 de miliarde dolari pentru 300 de avioane din familia Airbus A320, aceasta fiind una dintre cele mai importante comenzi primite vreodata de producatorul aeronautic european Airbus din partea unei singure companii aeriene, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Este vorba de o comanda ferma ce include avioane A320neo, A321neo si A321XLR, o versiune cu o raza mai mare de zbor a monoculoarului A320neo. Pretul de baza pentru un avion A320neo era de 110,6 milioane dolari in 2018, astfel ca un contract pentru 300 de avioane de acest fel ar avea o valoare de peste 33,2 miliarde dolari, insa in mod obisnuit companiile aeriene care fac comenzi importante primesc reduceri de preturi din partea producatorilor de avioane.

Aceasta ultima comanda duce numarul total de avioane A320 neo comandate de IndiGo la 730 de aparate, ceea ce face din compania din India cel mai mare client din lume pentru aceste avioane Airbus.

“Aceasta comanda este un punct de cotitura deoarece ne reitereaza misiunea de a extinde conectivitatea aeriana in India”, a declarat directorul general de la IndiGo, Ronojoy Dutta.

IndiGo este in prezent lider pe piata din India, una dintre pietele aeronautice cu cel mai puternic ritm de crestere din lume, dupa falimentul rivalei Jet Airways. Numarul de pasageri ai companiilor aeriene in India s-a majorat de sase ori in ultimul deceniu, persoanele din clasa mijlocie profitand de conexiuni mai bune si de zboruri mai ieftine. O astfel de crestere ar urma sa faca din sectorul aerian din India a treia cea mai mare piata din lume in 2025.

Mega-comanda venita de la IndiGo este o victorie semnificativa pentru Airbus avand in vedere ca rivalul american Boeing Co. nu si-a revenit inca din criza provocata de blocarea la sol a aparatelor 737 Max, cel mai bine vandut aparat al constructorului american.

Aceasta este cea mai mare comanda primita vreodata de Airbus din partea unei singure companii. In anul 1997 compania U.S. Airways a facut o comanda pentru un numar de pana la 400 de avioane Airbus A320, insa pana la urma multe din avioanele comandate nu au mai fost livrate. De asemenea, in urma cu doi ani, o firma de private equity din SUA denumita Indigo Partners a facut o comanda record de 430 avioane Airbus insa aceasta comanda a fost impartita intre patru companii aeriene.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2