INDISCIPLINĂ – Sute de amenzi primesc zilnic șoferii în trafic în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 170 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri maramureșeni în câteva ore, în cadrul unei acțiuni în sistem integrat, desfășurată în cursul zilei de ieri, 12 august, în întreg județul Maramureș pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Potrivit declarațiilor făcute de către Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, scopul celor 100 de poliţişti din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și de la transporturi prezenţi în teren la acțiunile desfășurate ieri, a fost acela de a conştientiza cetățenii despre necesitatea respectării prevederilor legale privind siguranţa rutieră şi de a preveni și combate orice fapte antisociale.

„Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, din care 156 pentru abateri la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 57.000 de lei. Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere, din care șase pentru depășirea vitezei legale. De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur recomandăm conducătorilor auto să nu urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic, să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare, să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident! Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! În zone aglomerate, inclusiv in zona staţiilor C.F.R., în mijloacele de transport în comun și implicit în trenurile de călători asigurați-vă că aveți în permanență, în aria dumneavoastră vizuală poșeta sau eventuale bagaje și bunuri! Manifestați prudență față de persoanele necunoscute care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenția; Fiţi atenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, mai ales atunci când sunteţi în locuri sau situaţii noi! Evitați să vă deplasați pe alei întunecate sau străzi necirculate, respectiv respectați măsurile sanitare și de protecție pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19”, a spus Cozma.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2