Indonezia: Bilantul in urma unui tunami a crescut la peste 1.000 de raniti

PNL

Bilantul in urma unui tsunami care a lovit Indonezia dupa o eruptie vulcanica a crescut la 281 de morti si peste 1.000 de raniti, a anuntat luni Agentia nationala de gestionare a catastrofelor, citata de dpa si AFP, titrate de Agerpres.

“Numarul victimelor va continua sa creasca, la fel si pagubele”, a declarat purtatorul de cuvant al agentiei, Sutopo Purwo Nugroho, precizand ca 57 de persoane sunt date disparute. Precedentul bilant indica 222 de morti.

Sute de cladiri au fost distruse de tsunami, care a lovit coastele meridionale din Sumatra si extremitatea occidentala a insulei Java sambata in jurul orei locale 21.30 (14.30 GMT). Valul s-a starnit dupa eruptia unui vulcan cunoscut sub numele de “copil” al legendarului Krakatoa, Anak Krakatoa.

Potrivit autoritatilor, tsunamiul probabil a fost declansat de o maree inalta din cauza fenomenului de Luna Noua, conjugata cu o alunecare de teren submarina provocata de eruptia lui Anak Krakatoa, mica insula vulcanica din stramtoarea Sunda care separa Java si Sumatra.

Echipe dotate cu excavatoare si alte echipamente grele incercau luni sa degajeze daramaturile in cautarea supravietuitorilor.

Expertii au avertizat impotriva riscului producerii unor noi valuri ucigase din cauza activitatii vulcanice, in timp ce autoritatile considera ca bilantul s-ar putea inrautati.

Foto: Sky News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1