Indonezia: Locuitori avertizati de autoritati. Exista riscul ca vulcanul din Sumatra sa erupa din nou

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Autoritatile indoneziene au avertizat luni cu privire la posibilitatea producerii unor noi eruptii ale unui vulcan activ de pe insula Sumatra dupa ce acesta a expulzat recent o uriasa coloana de cenusa, eveniment ce a provocat panica in randul locuitorilor din zona, relateaza Reuters, titrat de Agerpres.

Muntele Sinabung, care a inregistrat un varf al activitatii vulcanice dupa anul 2010, a inregistrat duminica o eruptie care a durat circa noua minute si in urma careia norii de cenusa au ajuns pana la sapte kilometri inaltime. Desi nu au fost raportate victime, autoritatile care monitorizeaza activitatea vulcanului au avertizat cu privire la posibilitatea producerii unor noi eruptii.

”Dupa eruptie, de la miezul noptii pana la ora 6:00, au existat cateva replici”, a declarat Willy, om de stiinta la punctul de observare Sinabung care, la fel ca in cazul multor indonezieni, foloseste un singur nume.

Nivelul de alerta in cazul vulcanului Sinabung a fost mentinut, autoritatile recomandand locuitorilor sa utilizeze masti de protectie si sa ramana in interior pentru a se proteja de cenusa vulcanica. Muntele Sinabung, cu o altitudine de 2.460 de metri, se numara printre cei mai activi vulcani din Indonezia. El a fost inactiv timp de cateva secole inainte de a erupe in 2010.

In Indonezia exista aproape 130 de vulcani activi, mai multi decat in oricare alta tara. La inceputul lunii mai, Sinabung a intrat in eruptie, expulzand, la o inaltime de aproximativ 2.000 de metri, o coloana de cenusa care a cazut apoi deasupra localitatilor invecinate. Eruptia, insotita de materii incandescente, a durat 42 de minute, iar cenusa a determinat declansarea alertei portocalii, a doua ca importanta dupa cea rosie.

Foto: Vulcano Discovery

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1