Indonezia: Trei turisti si-au pierdut viata si alte zeci de persoane au fost ranite dupa o alunecare de teren declansata de un cutremur

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Trei turisti, printre care se numarau doi cetateni straini, si-au pierdut viata, iar alte zeci de persoane au fost ranite intr-o statiune turistica de pe insula Lombok din provincia indoneziana West Nusa Tenggara in urma unor alunecari de teren declansate de un cutremur, a anuntat luni un responsabil local, citat de agentia Xinhua, titreaza Agerpres.

Dezastrul natural s-a produs in zona cascadei Tiu Kelep, o importanta atractie turistica din localitatea Senaru, dupa ce un cutremur de suprafata a zdruncinat aceasta regiune, a indicat un responsabil din cadrul agentiei pentru gestionarea dezastrelor din provincie, Agus Nugroho Rahardjo. Doi dintre turistii care au decedat erau cetateni malaezieni si vizitau statiunea impreuna cu alti 38 de conationali. Al treilea turist decedat era cetatean indonezian, a explicat responsabilul local.

35 de vizitatori au fost surprinsi de alunecarea de teren si au fost recuperati de echipele de interventie. 20 de vizitatori au suferit rani grave, majoritatea avand fracturi, iar ceilalti au scapat cu rani minore, a adaugat Nugroho. Toate persoanele ranite au fost transportate la un spital din apropiere, a adaugat responsabilul local intr-un interviu telefonic acordat Xinhua. Potrivit unei declaratii a Agentiei de Meteorologie, Climatologie si Geofizica, duminica, la ora locala 14:00, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit Lombokul de Est.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit la 24 de kilometri nord-est de Lombokul de Est din provincia West Nusa Tenggara, la o adancime de 10 kilometri, conform Agentiei de Meteorologie si Geofizica. Aceasta regiune s-a numarat printre zonele puternic afectate de o serie de cutremure care au lovit insula in lunile iulie si august ale anului trecut. In urma acestora, peste 500 de persoane si-au pierdut viata si mai mult de 1.500 au fost ranite.

Foto: news4europe

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2