Indonezia va construi un pod de sapte kilometri, care va lega doua insule

PNL

Indonezia intentioneaza sa construiasca un pod cu o lungime de 7 kilometri care va conecta doua insule in Stramtoarea Malacca, in apropiere de Singapore, in cadrul eforturilor de dezvoltare a industriei si turismului din regiune, au anuntat joi autoritatile guvernamentale citate de Reuters, informeaza AGERPRES.

Podul va uni insulele Batam si Bintan, iar costul constructiei este estimat la 4 trilioane de rupii, echivalentul a peste 284 de milioane de dolari. Acesta va fi cel mai lung pod din aceasta tara din Asia de Sud-Est, se arata intr-un comunicat emis joi de Secretariatul Guvernului.

Prin constructia podului se doreste sa se profite de extinderea Aeroportului Changi din Singapore cu un nou terminal – Terminalul 5 – care va avea conexiuni in Bintan.

Presedintele Joko Widodo, pentru care constructia infrastructurii a reprezentat piatra de temelie din primul sau mandat, a promis sa continue reducerea blocajelor cele mai mari economii din Asia de Sud-Est in cel de-al doilea mandat, care incepe in octombrie.

Administratia sa a incercat, de asemenea, sa puna Batam – singura zona de comert libera din Indonezia – la dispozitia investitorilor care doresc relocarea fabricilor din China pe fondul unui razboi comercial care clocoteste intre Beijing si Washington.

Constructia podului urmeaza sa inceapa in 2020 si este programata sa dureze intre trei si patru ani, au indicat autoritatile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1