Indonezia va trimite 210 tone de deseuri inapoi in Australia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile indoneziene au anuntat marti ca 210 tone de deseuri neconforme vor fi trimise inapoi in Australia, tara lor de origine, in contextul in care statele din Asia de Sud-Est isi multiplica acest tip de operatiuni din dorinta de a nu mai fi gropile de gunoi ale tarilor occidentale, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Opt containere, care conform documentatiei insotitoare contineau exclusiv hartii reciclabile, au fost confiscate in Surabaya, al doilea oras ca marime din tara. Autoritatile indoneziene au descoperit in ele sticle de plastic, ambalaje, scutece uzate, deseuri electronice si cutii de conserve, a indicat marti pentru AFP un purtator de cuvant al serviciului vamal din provincia Java de Est.

In urma inspectiei, Ministerul Mediului a recomandat ca aceste „deseuri sa fie reexportate”, dupa cum se arata intr-un comunicat.

Aceasta decizie ”a fost luata pentru a proteja oamenii si mediul din Indonezia, in special din provincia Java de Est”, de deseurile toxice si periculoase, a afirmat ministerul.

Exportatorul deseurilor este compania australiana Oceanic Multitrading, in colaborare cu societatea indoneziana MDI, care fabrica hartie si carton reciclat, au indicat autoritatile.

La jumatatea lunii iunie, Jakarta a trimis inapoi cinci containere cu deseuri provenite din Statele Unite, mai multe state din Asia de Sud-Est declarand ca nu doresc sa serveasca drept groapa de gunoi a Occidentului. Alte 49 de containere sunt in asteptare pe insula indoneziana Batam si urmeaza sa fie reexpediate in Statele Unite, Australia, Franta, Germania si Hong Kong.

In 2018, decizia Chinei de a stopa importul de deseuri plastice provenite din numeroase zone ale lumii a provocat haos pe piata globala a reciclarii obligand tarile dezvoltate sa caute noi destinatii pentru deseurile lor. De atunci, cantitati uriase de deseuri au fost redirectionate catre Asia de Sud-Est, unde capacitatile de de reciclare sunt limitate.

In luna mai, Malaezia a promis ca va retrimite in tara de provenienta sute de tone de deseuri plastice. La randul sau, Filipine a trimis inapoi in Canada 69 de containere cu deseuri, ceea ce a provocat o disputa apriga intre cele doua tari, aminteste AFP.

Aproximativ 300 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. O mare parte din acestea ajung in gropi de gunoi sau in mari si oceane, potrivit World Wide Fund for Nature (WWF).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole