Indulcitorii artificiali cresc pofta de mancare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Indulcitorii artificiali din bauturile racoritoare dietetice determina cresterea poftei de mancare, sustine un studiu realizat la Universitatea din Sydney si dat publicitatii miercuri, potrivit Xinhua, informeaza AGERPRES.

Subiectii experimentului — musculitele de otet — au primit hrana cu aport redus de carbohidrati cu sau fara adaos de sucraloza, un indulcitor artificial, substitut al zaharului.

“Insectele care au primit hrana cu adaos de indulcitor au mancat mult mai mult”, a declarat profesorul Greg Neely, autorul principal al studiului, miercuri pentru Xinhua.

Studiul s-a desfasurat plasand musculitele deasupra unor eprubete cu hrana lichida.

“Dupa ce schimbam compozitia hranei, ne uitam sa vedem ce cantitate a fost consumata monitorizand nivelul din eprubeta”, a spus Neely.

Desi indulcitorii artificiali nu sunt considerati nocivi, Neely a explicat ca exista dovezi care ne fac sa credem ca efecte similare cu cele studiate la insecte au loc si in organismul uman.

“Consumati in cantitati moderate, indulcitorii artificiali nu prezinta risc pentru sanatate, asa ca nici mie nu mi-e frica sa-i consum din cand in cand”, a spus Neely. “Dar literatura de specialitate leaga consumul in exces de zahar sau indulcitori artificiali de efecte negative pentru sanatate, in timp ce consumul de apa este considerat sanatos”, a amintit cercetatorul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2