Industria acoperişurilor din România s-a dezvoltat remarcabil în timpul pandemiei

Anul trecut nu a fost unul bun pentru mulţi antreprenori. De asemenea, nici 2021 până la această dată, nu a fost prea blând. Dar, există şi industrii care nu numai că nu au regresat, ci s-au dezvoltat în timpul pandemiei şi au atins culmi nemaipomenite până în prezent. Una din acestea este industria acoperişurilor, o industrie care s-a bucurat de o atenţie specială din partea consumatorilor în timpul situaţiei de criză şi a ajuns să valoreze 250 de milioane de euro.

Chiar dacă mulţi români s-au confruntat cu o situaţie financiară problematică în timpul pandemiei, în mod paradoxal, cererea de acoperişuri de top, din materiale durabile şi cu un aspect deosebit, a fost şi este în continuă creştere de anul trecut şi până acum.

Experţii spun că majoritatea românilor îşi schimbă acoperişul casei o singură dată în viaţă. În funcţie de complexitatea şi materialele din care acesta este fabricat, preţul unui acoperiş poate porni de la aproximativ 2000 de euro şi ajunge până la câteva zeci de mii de euro.

Pornind de la realitatea faptului că românii nu investesc în acoperişuri la fel de des ca în alte produse de uz casnic sau în materiale de construcţie, este firesc să ne punem întrebarea cum de a reuşit acest sector industrial să se menţină pe culmi înalte chiar şi în timpul pandemiei? Dar aşa cum am menţionat şi mai devreme, consumatorii de la ora actuală pun un accent deosebit pe calitate şi investesc în materiale scumpe, dacă acestea le promit un confort sporit.

De asemenea, în ultimii ani, în România, a avut loc şi o explozie de ofertă pe piaţa imobiliară, dezvoltatorii construind multe blocuri de apartamente, atât în interiorul celor mai mari oraşe, cât şi la periferiile acestora.

Cei mai mari jucători din piaţa acoperişurilor

Când vine vorba de acoperişuri, firma finlandeză Ruukki se află în topul specialiştilor în calitate de cel mai mare producător de învelitori metalice, cu toate că şi-a încheiat activităţile legate de producerea ţiglei pentru sectorul industrial, închizând astfel şi fabrica din judeţul Giurgiu, lucru care a redus numărul de locuri de muncă din România la o treime.

Pe locul secund se află compania Bilka, o companie cu capital românesc în proporţie de 100%. Această companie este singura firmă autohtonă de acoperişuri a cărei cifră de afaceri a depăşit pragul de 30 de milioane de euro. În anul 2014, fiecare angajat al companiei Bilka aducea acesteia un profit de 25.000 de euro.

Pe locul trei în topul producătorilor de acoperişuri se află compania Megaprofil, o companie care acum face parte din grupul irlandez Kingspan şi care în trecut aparţinea de grupul belgian Joris Ide. Megaprofil are sediul la Buziaş şi produce în principal ţigle metalice pentru domeniul industrial, dar acţionează şi în domeniul rezidenţial.

Jucători noi şi puternici pe piaţa acoperişurilor

Un exemplu de companie nouă, care s-a afirmat în mod special în timpul pandemiei este compania Acoperişuri Metalice SRL.

Acoperişuri Metalice SRL (cunoscută şi ca MIHU Acoperişuri) este o companie suceveană înfiinţată în anul 2017, cu o evoluţie remarcabilă într-un timp foarte scurt. Încă din faza iniţială, managerii acestei companii şi-au propus ca firma lor să ocupe o poziţie de top în industria acoperişurilor şi dacă judecăm după dezvoltarea de care a avut parte putem spune că nu se află prea departe de îndeplinirea acestui vis.

În doar doi ani de la înfiinţare, compania Acoperişuri Metalice SRL Mihu a ajuns pe locul 6 în Europa la vânzarea produselor Blachotrapez, iar în trei ani pe locul 2. Apoi, în anul 2020, a obţinut locul 1 la vânzări de ţiglă metalică în rândul distribuitorilor de produse Blachotrapez.

Sediul acestei companii se află în Ipoteşti, la doar câteva minute de centrul municipiului Suceava. Tot acolo unde există şi depozitul logistic principal de produse pentru acoperişuri şi garduri, precum şi showroom-ul şi biroul de vânzări.

Compania Acoperişuri Metalice SRL Mihu se remarcă printr-o reţea proprie de vânzări foarte bine dezvoltată, din care fac parte agenţi de vânzări, agenţi de livrări şi echipe specializate de montaj, care îşi exercită sarcinile de lucru în judeţele SuceavaBotoşaniIaşi şi Neamţ. Mai mult, cei care doresc să-şi schimbe acoperişul sau dimpotrivă de abia îşi construiesc casa, beneficiază de măsurători gratuite şi oferte de preţ avantajoase şi competitive.

zf.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu