Industria auto din Romania se va stabiliza in acest an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Industria auto din Romania isi va reveni si se va stabiliza in acest an, dupa o perioada de declin masiv, potrivit noului raport Changing Lanes 2014-15: the automotive C-Suite’s agenda, realizat de EY Global Automotive Center, scrie Agerpres.

‘Previziunile legate de industria auto din Romania indica o stabilizare per total a pietei auto in 2014, in contextul in care se asteapta o redresare a economiei globale din care sa aiba de castigat si piata auto locala. Piata din Romania a fost una dintre pietele cele mai afectate de criza, dar, dupa o perioada de declin masiv, se asteapta ca vanzarile de autovehicule sa revina pe o traiectorie normala in acest an. Aceste asteptari de crestere pleaca de la baza scazuta a vanzarilor slabe din 2013 si a revenirii cererii dupa mai multi ani de declin sustinut pe piata si intarziere a deciziilor de cumparare’, spune Ariadna Oslobeanu, Senior Manager, Assurance, EY Romania.

In plus, este probabil ca 2014 sa fie ultimul an in care functioneaza programul „Rabla” si este de asteptat ca oamenii sa incerce sa profite de facilitatile programului, conducand la vanzari aditionale in 2014, adauga ea.

„Conform datelor statistice publicate, se vede deja o crestere a vanzarilor totale de autovehicule fata de perioada comparabila din 2013, sustinute de achizitiile realizate de persoanele juridice. Totusi, e greu de spus cat de solida va fi revenirea, in conditiile in care relansarea economiei europene este inegala’, concluzioneaza Ariadna Oslobeanu.

Studiul EY are la baza un sondaj realizat in randul a 100 de directori executivi din industria auto de la nivel global si analize in profunzime ale industriei.

Executivii de top din companiile internationale din industria auto se asteapta ca piata sa ramana volatila si in acest an.

„Volatilitatea pietei s-a intensificat semnificativ in ultimele 12 luni. Marea majoritate a producatorilor auto intervievati (90%) au declarat ca pietele emergente sunt principalele surse care genereaza volatilitate in piata, in timp ce 68% dintre furnizori au identificat drept cauza a volatilitatii cererea din ambele piete, atat din cele dezvoltate cat si din pietele emergente. 84% dintre executivi se asteapta la un impact negativ generat de fluctuatiile ratelor de schimb valutar si ale preturilor materiilor prime, in timp ce 56% considera ca scaderea cererii de pe pietele emergente va avea un efect negativ asupra industriei’, se arata in raport.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2