INDUSTRIA CĂRNII – Sute de locuri de muncă disponibile pentru Germania

Maramureșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă și se pricep în a lucra cu cuțitul pot să facă o deplasare până la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. Sunt nu mai puțin de 250 de locuri de muncă disponibile în industria cărnii pentru Germania, iar în cazul celor calificați salariul se negociază cu angajatorul german.

„În această perioadă Germania oferă locuri de muncă destul de numeroase, și anume 250 de locuri de muncă în domeniul prelucrării cărnii. Cei interesați pot să se adreseze consilierului nostru EURES. Este vorba desdpre domeniul prelucrării cărnii, se selectează persoane care au atât calificare ca și măcelar, cât și muncitori necalificați. Muncitorii necalificați vor primi între 9,50 și 10 euro, iar la cei calificați salariul este unul negociabil. La momentul la care vor fi selectați ei vor putea negocia cu angajatorul german.

Li se oferă sprijin privind cazarea, dacă nu cunosc limba germană li se oferă o persoană de contact care vorbește limba română. Ei trebuie să știe, de asemenea, că vor fi sprijiniți în situația în care vor să își găsească o locuință și vor avea toate măsurile necesare de protecție împotriva coronavirusului. Deja s-au interesat de aceste posturi în jur de 15 persoane, nu erau foarte hotărâte, spunând că revin cu un telefon pentru depunerea dosarului pentru selecție. Am observat că pandemia joacă un rol foarte important în privința deplasării persoanelor înregistrate la noi în țări străine. Celor care vor să plece la muncă în Germania li se asigură teste gratuite de către angajator”, a declarat Ștefania Donca, purtător de cuvânt al AJOFM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu