Industria va consuma in aprilie 6,5% gaze naturale de import

Reclame home 1
Reclame home 1

Consumatorii industriali vor utiliza, in aprilie, gaze naturale de import in proportie de 6,5%, fata de doar 4%, cat se estima initial, potrivit unor documente ale Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), transmite Agerpres.

La inceputul acestei luni, ANRE a publicat structura amestecului de gaze naturale avizata pentru luna aprilie, care includea o pondere de 4% a gazelor de import pentru consumatorii industriali. Aceasta pondere este una dintre cele mai mici din istoria ANRE.

Spre exemplu, in aprilie 2013, piata a consumat 15% gaze naturale de productie interna, iar, in aceeasi luna din 2012, ponderea importurilor a fost de 21,5%, potrivit rapoartelor lunare postate pe site-ul ANRE.

La finele acestei saptamani, ANRE a publicat din nou structura amestecului de gaze pentru aprilie, iar ponderea importurilor avizata de Autoritate a fost recalculata la 6,5%.

Restul consumului, adica 93,5%, provine din productia interna de gaze.

Pentru populatie si pentru termocentralele care livreaza energie termica utilizatorilor casnici, ponderea importurilor a ramas aceeasi din estimarile de la inceputul lunii, respectiv 2%. Gazele autohtone vor avea o pondere de 98%.

ANRE mai estimeaza o cerere totala de gaze la nivel national de 10,1 milioane de MWh la nivelul lunii aprilie, fata de 8,7 milioane de MWh, cat arata prognoza de la inceputul lunii.

Noua estimare este mai mare chiar si decat consumul din luna aprilie a anului trecut, cand Romania a utilizat 9,3 milioane de MWh.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2