Inedit: A fost amplasat primul defibrilator automat intr-un spatiu public din Baia Mare (FOTO)

Joi, 10 octombrie, a avut loc prezentarea primului defibrilator automat amplasat intr-un spatiu public din oras, aflat mai exact la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare (chiar langa usa principala de intrare in liceu).

Totul a fost posibil datorita unei initiative a Fundatiei Parinti Salvatori, care a lansat o campanie de donatii prin trimiterea unui SMS la numarul 8844 (cost 2 euro).

Aparatul a costat 2.000 de euro si va putea fi folosit de orice persoana in caz de stop cardiac.

“Speram ca exemplul sa fie urmat si de alte asociatii, fundatii, grupuri de cetateni, dar mai ales de institutii care ar putea sa achizitioneze si sa amplaseze asa ceva in zone fierbinti.

Am spus-o, o spun inca o data de ce am ales aceste punct de plecare. Zona aceasta am identificat-o ca fiind cea mai fierbinte din municipiul Baia Mare, o aglomerare de restaurante, localuri, scoli – sunt trei scoli aici -, institutii, Serviciul de Inmatriculari, Pasapoarte, Cazier, AJOFM, Casa de Pensii, Casa Armatei, Palatul de Finante, care e aproape, Parcul Mara, blocurile acestea, biserica foarte aproape.

Ideal ar fi sa nu fie folosit niciodata acest echipament, dar daca vreodata va fi nevoie, vreau ca cetatenii municipiului Baia Mare sau cei care sunt in tranzit sa stie ca aici este un echipament vital pentru salvarea vietii.

Le multumesc celor care prin trimiterea unui SMS la numarul 8844, cuvantul minuni, au facut posibila achizitionarea acestui echipament. Vrem sa montam cat mai multe nu doar in Baia Mare, ci in toata tara. Sper ca visul acesta sa devina realitate”, a declarat Vasile Vlasin, fondatorul Parinti Salvatori.

La evenimentul oficial de prezentare a aparatului au fost prezenti reprezentanti ai mai multor institutii din judet.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1