INEDIT: Casa Tineretului din Baia Mare are o noua fatada

home camp2
home camp2
home camp2

Incepand de vineri, 10 august, Casa Tineretului din Baia Mare a imbracat vesminte noi. Fred Atax si Alexis Corrand, doi artisti plastici de origine belgiana, asistati de cativa artisti plastici maramureseni, membri ai Uniunii Artistilor Plastici Filiala Baia Mare, au conferit un aspect inedit Casei Tineretului, imobil aflat in proprietatea Consiliului Judetean Maramures. Actul artistic savarsit de aceste maini dibace a facut parte din cadrul unui seminar de arta stradala, organizat in programul Academiei de vara ARE 2018, se arata intr-un comunicat de presa.

La inaugurarea lucrarii de mari dimensiuni de arta stradala au fost prezenti toti participantii inscrisi la seminariile si workshop-urile scolii de vara a organizatiei Adunarea Regiunilor Europei si voluntarii implicati in activitatile proiectului “Baia Mare Capitala Tineretului din Romania”.

Academia de vara reprezinta una din cele mai importante activitati anuale organizate de Adunarea Regiunilor Europei, iar anul acesta a fost organizata de Consiliul Judetean Maramures. Avand in vedere faptul ca, pentru Romania, anul 2018 este un an jubiliar, judetul Maramures a dorit sa marcheze Centenarul Marii Uniri prin organizarea acestei manifestari internationale de amploare, care sa aduca in prim plan valorile si traditiile noastre si sa promoveze mostenirea culturala a judetului nostru in randul regiunilor europene participante.

Tematica acestei editii a fost ”Patrimoniu cultural pentru atractivitate regionala”, o tema generoasa care a adus in prim plan bogata mostenire culturala a Maramuresului si modul in care aceasta poate fi pusa in valoare pentru a stimula dezvoltarea regionala.

Oaspetii au avut parte de o saptamana plina de activitati interactive pe meleagurile noastre. De la seminariile si workshop-urile a caror tematica a urmarit prezentarea patrimoniului cultural european si pana la intalnirile cu mesterii populari maramureseni, toate activitatile au incantat participantii acestui eveniment international. De asemenea, au avut ocazia sa cunoasca traditiile, stilul de viata autentic si mostenirea noastra culturala si au identificat cele mai bune metode pentru a le pune in valoare si a creste atractivitatea regionala.

Participantii Academiei de vara ARE 2018 au apreciat modul in care Consiliul Judetean Maramures a organizat acest eveniment international si au incurajat dezvoltarea continua a judetului nostru. De asemenea, oficialii romani si europeni au felicitat reprezentantii autoritatilor locale si judetene pentru modul in care sustin si promoveaza traditiile, mestesugurile si cultura acestei zone unice in lume, Maramuresul nostru drag.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *