INEDIT – Ce spun specialiștii despre peștele misterios din raul Săsar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fotografiile postate pe rețelele de socializare în care apare un pește pe raul Săsar, altceva decat păstrăv, au starnit sute de comentarii. Dar fotografiile și filmarea sunt făcute pe raul Săsar, asta pentru a elimina orice dubiu legatde faptul că aceste imagini ar fi fost făcute altundeva, iar ca zonă vorbim de podul de la Universitate cum cobori către podul de pe Republicii. Unde a fost conducta de gaz.

„Se presupune că este vorba despre o cegă, face parte din familia sturionilor și chiar au fost pescari care au prins cegă pe raul Someș. Probabil că a urcat de pe raul Someș pe raul Lăpuș și a ajuns în Săsar. Noi credem că această cegă provine din Ungaria, fiindcă există acolo crescătorii de cegă și sunt multe bălți populate cu această specie. A ajuns accidental în Someș, iar după a ajuns în raul Lăpuș. S-au mai văzut pești în zona satului Săsar și apa va deveni din ce în ce mai curată. Este posibil să rămană în Săsar, dar de urcat mai sus nu va mai urca”, ne-a spus Dorin Caraciuc, director AJVPS Maramureș.

Ce putem spune este doar că ne bucurăm că raul Săsar devine din ce în ce mai curat și intalnim specii noi de animale. Pești, castori și cine știe ce mai urmează.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2