septembrie 19, 2021

Inedit: Festivitatea de absolvire a studenților de la Litere a avut loc pe stadionul ”Viorel Mateianu”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Absolvenții Facultății de Litere de la Centrul Universitar Nord Baia Mare au avut luni, 28 iunie, festivitatea de absolvire.

În mod inedit, aceasta s-a desfășurat pe stadionul ”Viorel Mateianu” din oraș, îndulcind puțin un an universitar care s-a desfășurat în sistem online.

Decanul Facultății de Litere, Mircea Fărcaș, a spus că aceasta este a 31-a generație de la reînființarea Facultății.

”Este cea mai frumoasă sărbătoare a Făcultății de Litere, iată că acum am ajuns la un final, dar să nu considerăm că este un final, ci este doar o virgulă pusă acolo unde trebuie, iar școala se continuă.

Facultatea de Litere din Baia Mare cu aproximativ 1.500 de studenți oferă posibilitatea specializării pe domeniile filologie, filosofie, științele comunicării, studii culturale, asistență socială și arte plastice etnologie, teologie pe trei niveluri: licență, masterat și doctorat.

Dumneavoastră, dragi studenți, sunteți a 31-a generație de la reînființarea, în 1990, a Facultății de Litere, și a 60-a de când s-au pus bazele învățământului superior pedagogic în Baia Mare”, a spus Mircea Fărcaș.

Ziua a început un marș festiv, absolvenții străbătând o parte din oraș, pe traseul Facultatea de Litere – stadion.

La eveniment au participat oficialități județene și locale, precum și profesorul Jeong O. Park din Coreea de Sud, care are un doctorat în limba română. Nu în ultimul rând, tribuna principală a stadionului a fost plină de părinți și rude.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2