Inedit: In comuna Farcasa au inceput lucrarile de constructie ale unui bazin de inot acoperit

In cursul acestei luni, in Farcasa au inceput lucrarile de constructie ale unui bazin de inot acoperit, amplasat pe strada Sportului, langa sala de sport din localitate, fiind prima investitie de acest fel din mediul rural.

Valoarea totala a proiectului este de 6.265.984 lei + TVA (aproximativ 1,3 milioane euro). Finantarea este facuta cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii (CNI), conform informatiilor publicate pe pagina de Facebook Comuna Farcasa Maramures.

“Demersurile pentru construirea unui bazin de inot in comuna noastra au fost incepute inca din 2009. Atunci am facut achizitia terenului, in suprafata de aproximativ 3600 mp, urmata de o solicitare la Ministerul Dezvoltarii. Un prim raspuns a fost: «Nu se aproba constructia de bazine in localitati rurale». Sigur, un asemenea raspuns direct si transant, te face uneori sa abandonezi idea.

Gandindu-ne in primul rand la ce insemna o asemenea investitie pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor si pentru confortul locuitorilor, am mers mai departe, am prezentat memorii argumentate si note de fundamentare impreuna cu mai multe comune si, in cele din urma, in urma unor discutii interministeriale, decidentii din guvern au hotarat ca asemenea proiecte sa primeasca unda verde la finantare in comunele mai dezvoltate din tara.

Si, spre bucuria noastra, Farcasa este prima comuna din tara in care se va construi un bazin didactic de inot. De asemenea, dupa finalizarea acestui proiect, dorim sa construim unal doilea bazin, in aer liber, din fonduri de la bugetul local.

Am gandit acest bazin pentru ca sa nu mai fim nevoiti sa ducem copiii de la scoala sa invete inotul in Baia Mare si ca un mijloc de agrement pentru toti locuitorii comunei. Bazinul acoperit de inot va avea lungimea de 25 m si latimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adancimea apei fiind variabila, de la 1,20 m pana la 1,80 m in zona de block-start. Bazinul va avea vestiare, grupuri sanitare, dusuri, sauna, statie de tratare si pompare apa, centrala termica, statie filtrare apa, punct de prim ajutor, oficii si o parcare”, a declarat primarul comunei Farcasa, Ioan Stegeran, conform Comuna Farcasa Maramures.

Vlad HERMAN

Sursa foto: Comuna Farcasa Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. nuteteme

    Super ! Oare treaba cu aqua park’ul din Baia Mare a fost doar o poveste ? S-a daramat o cladire si atat ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1