INEDIT – O româncă a ajuns să urce pe scena Mr.Olympia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tot mai mulți sportivi din România ajung să urce pe marile scene ale culturismului mondial. La începutul lunii noiembrie a acestui an Iulia Baba a participat la Mr. Olympia. A fost singura reprezentantă a României la acest concurs. Iulia ne-a declarat că în competiție a mai fost o fata din Moldova dar altă categorie.

„Ca să ajungi acolo trebuie să te califici, adică să câștigi o competiție pro. A fost incredibilă toată experiența! Îți dorești atât de mult să ajungi acolo, iar când ești acolo nu poți să crezi că e adevărat”, a declarat Iulia Baba, pentru ziarmm.ro.

Sportiva româncă recunoaște că acest sport nu este unul deloc ieftin: „Fiecare competiție mă costă aproximativ 1500$. Banii ăștia includ doar transportul, hotel, spray tan (bronzul care e necesar pe scenă), machiaj și coafură. Aici se adaugă antrenorul, suplimentele, cardul de membru la federație, abonament sală. Eu am avut noroc și sunt sponsorizată de o companie care produce costume pentru competiție, deci nu le plătesc. Dar costul unui bikini pornește de la 500$. Și bineînțeles timpul pe care îl investești și nu are preț. E ca un al doilea job. Pentru mine, off season e de fapt pregătirea. Din momentul in care am terminat cu ultima competiție mă focusez atât pe antrenamente, cât și pe dieta pentru a aduce îmbunătățirile necesare pentru sezonul următor. Pregătirea pentru Olympia a fost destul de ușoară deoarece a fost a 7-a competiție de anul acesta. După câștigarea competiției IFBB Rising Phoenix Arizona Pro, competiție care mi-a adus calificarea pentru Olympia, obiectivul nostru a fost doar sa menținem fizicul prezentat în Arizona”.

Iulia Baba este din județul Alba și este stabilită în USA de câțiva ani. Mr. Olympia este cea mai mare competiție de bodybuilding din lume.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole