INEDIT – Restaurantul în formă de trunchi de copac „Stejarul” va fi reabilitat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
O veste bună de la Șomcuta Mare. Primăria orașului a anunțat că zilele trecute un agent economic „ne-a contactat pentru a discuta despre situația juridică a terenului pe care este amplasat restaurantul „Stejarul” – cu ani în urmă, renumit în Maramureș”. Asta înseamnă, spune primarul Gheorghe Buda, că acest simbol va fi reabilitat în cele din urmă.
Înainte de 1989 acest local era considerat unul de fițe. Localul în formă de trunchi de copac este la ieșirea din Satulung, fiind un loc pe vremuri unde oamenii adorau să iasă în natură, fiind un loc inedit. Azi acest simbol este o dărăpănătură. Doar forma de trunchi, sculptat cu ferestre, toate sparte, ne mai amintește de ceea ce era cândva. Poate lucrurile se vor schimba acum.
Primarul din Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, spune că terenul pe care se află aceste construcții este al primăriei din Șomcuta, iar actualii proprietari s-au interesat de cumpărarea acestor terenuri. Deja se lucrează la reamenajarea spațiilor existente, urmând ca pe viitor acolo să fie amenajate și alte lucruri, tocmai pentru a atrage tot mai mulți turiști. Mai ales că zona aceasta, de la Recea către Remetea Chioarului ieșire către Sălaj nu se poate lăuda cu un turism ieșit din comun. Sunt pensiuni puține, iar turiștii trebuie atrași cumva.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole