INEDIT – Un joc produs și inventat în Maramureș face furori în lumea întreagă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșul are cu ce se lăuda. În finalul de săptămână trecut, la Muzeul Satului din Baia Mare a avut loc prezentarea unui joc, Muzicando, creat și editat în Sighet. Este vorba despre un joc de societate educativ care se prezintă sub forma unui pachet de cărți de joc. Conține 56 de carduri cu ilustrații originale reprezentând instrumente muzicale și compozitori din patrimoniul muzical universal. Interesant este că acest joc a ajuns să fie cunoscut în toată lumea, semn că se bucură de toată aprecierea în rândul copiiilor și nu numai.

„Despre Muzicando se poate spune că este un test de personalitate. Să te joci cu copiii e un mijloc de educație. Am venit să vă învățăm să vă jucați. Jocul l-am promovat în așa fel încât am avut concursuri cu participare internațională. Avem fotografii din Kilimanjaro, Africa de Sud sau Insula Paștelui. Acest joc este un joc care atrage copiii înspre muzică, muzica nu e ceva de high society. Jocul poate fi bază pentru o asociație care să promoveze și să aibă ca scop educația prin joc”, ne spun inventatorii acestui joc.

Povestea jocului Muzicando a pornit din nevoia de jocuri educative, de la o lipsă în paleta jocurilor educaţionale. Este un sistem de jocuri adaptabil tuturor nivelurilor de înţelegere, pretându-se foarte bine pentru concursuri. Se adresează copiiilor de toate vârstele, fiind foarte educativ pentru că, ajută la familiarizarea cu succesiunea culorilor curcubeului şi succesiunea notelor muzicale, învaţarea denumirii a 49 de instrumente muzicale, cunoașterea a 4 semne grafice muzicale: diez, bemol, becar şi pauza de pătrime, familiarizarea cu imaginile şi informaţiile despre şapte muzicieni clasici, respectiv  dezvoltarea creierului.

FOTO mariusmatache.ro

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2