Inedit: Un roman a inventat tunul care protejeaza Pamantul de asteroizi

Bijuterii care se transforma in dispozitive medicale, plasturi care combat insomnia sau chiar un tun care ar putea proteja Pamantul de asteroizi. Sunt doar cateva dintre dispozitivele prezentate la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii care se desfasoara zilele acestea la Cluj-Napoca.

Capteaza razele de lumina de la soare si prin procesul de reflexie le colimateaza, adica se creeaza unde paralele de soare care ies prin acest ghid de lumina sau ghid de unda inspre un corp ceresc, pentru a-l topi sau pentru a-l devia de traiectoria de ciocnire cu Pamantul”, explica inventatorul tunului de lumina concentrata, potrivit Digi24.

Dupa un an intreg de munca in echipa, cercetatorii romani au prezentat la Salonul de Inventica un tun de lumina concentrata care, spun ei, are rolul de a proteja Pamantul. Inventia a fost deja brevetata.

„Este o componenta, un element care intr-adevar previne, dar in acelasi timp poate sa isi faca utilitatea alimentand cu energie electrica sateliti”, explica inventatorul Horatiu Serbescu.

Si nu este singura inventie care a atras atentia.

Un alt cercetator arata cum bijuteriile se pot transforma in dispozitive medicale. De pilda, o pereche de cercei creati pentru a stimula centrii energetici responsabili de sanatatea ochilor.

„Un aparat electronic de tipul emitator-receptor care se aplica pe lobul urechii printr-un sistem de clips. (…) Determina o imbunatatire a circulatiei energetice care vizeaza ochiul şi determina o buna funcţionare a acestuia. Ele sunt din argint”, explica inventatorul.

Tot romanii au inventat dispozitivul care ne scapa de insomnii. „Intenţia noastra este sa diminuam consumul de medicamente si sa echilibram corpul prin propriile mijloace”, puncteaza cercetatorul Marian Velcea.

Un cercetator din Timisoara prezinta aparatul care dezinfecteaza banii.

„Am mers la banca, le-am intrebat pe operatoare cu ce sterilizati bancnotele si zice uitati acolo sticla de spirt. Asadar, m-am gandit sa creez sistemul. Dintr-o casa de bani din inox, o lampa germicidala cu UV, cu emisie de ozon si un bloc automat”, arata Remi Radulescu, cercetator.

Cercetatorii s-au gandit si la ce mancam. Ciocolata cu lucerna, elixirul din fructe sau jeleul din flori de salcam sunt cateva retete noi.

Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Iventicii a ajuns in 2017 la cea de-a 15-a editie si se desfasoara la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca pana vineri, cand cele mai bune proiecte vor fi premiate.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1