Infanta Cristina se delimiteaza de afacerile sotului ei si de administrarea firmei detinute

Reclame home 1
Reclame home 1

Infanta Cristina s-a delimitat de afacerile sotului ei, Ińaki Urdangarin (cercetat pentru deturnare de fonduri publice) si de administrarea firmei pe care o detineau impreuna, unde judecatorul care instrumenteaza dosarul considera ca exista indicii de fraude fiscale, transmit sambata media spaniole citate de Agerpres.

Potrivit unor surse citate de agentiile spaniole de presa, precum si declaratiilor unuia dintre avocatii Infantei, aceasta a declarat in fata instantei ca nu participa la administrarea companiei, nu stia cum functiona aceasta si nici ca angajatii din propria gospodarie erau platiti prin intermediul aceste companii.

Inculpata pentru aceste presupuse fraude fiscale, fiica cea mica a regilor Spaniei a declarat ca a acceptat sa fondeze alaturi de sotul ei compania Aizóon pentru ca avea multa incredere in el. In plus, ea a recunoscut totusi ca tatal ei, Regele Juan Carlos, i-a cerut in 2006 sotului ei sa lase deoparte orice afacere legata de Institutul Noos, unde acum este cercetata deturnarea de fonduri publice.

Infanta Cristina de Borbon a ajuns sambata, la ora locala 09,46, la judecatoria din Palma de Mallorca unde a fost citata la audieri pentru a da explicatii cu privire la acuzatiile ce i se aduc, de fraude fiscale si spalare de capitaluri. Audierea de sambata constituie punctul culminant al unui proces care a inceput in urma cu trei ani si jumatate, cu cercetarile asupra presupuselor deturnari de fonduri publice la Institutul Noos, pe care l-a prezidat sotul acesteia, Ińaki Urdangarin, intre 2003 si 2006. Judecatorul Castro, care instrumenteaza dosarul, sustine ca delictele fiscale pentru care este inculpat acesta „ar fi putut fi cu greu comise fara cunostinta sotiei sale”.

El va incerca sa afle de la Infanta Cristina daca ea stia de originea presupus ilicita a fondurilor care intrau in compania pe care o detineau cei doi soti — Aizoon — si daca prezenta ei in consiliul director al companiei era motivata ca „un scut impotriva fiscului” pentru a evita inspectiile. Dupa pauza de masa, audierea Infantei Cristina urmeaza sa fie reluata sambata in jurul orei locale 17,00.

La 7 ianuarie, judecatorul Castro a inculpat-o pe Infanta Cristina pentru frauda fiscala si spalare de capitaluri in administrarea firmei Aizoon, pe care o detinea impreuna cu sotul ei, Inaki Urdangarin. Potrivit informatiilor furnizate de instanta, declaratiile Infantei vor fi inregistrate, insa numai in format audio, si vor ramane la dispozitia tribunalului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole